Stampar ni?

Redan när jag stod hos Anette med Vicke och på grund av hennes begränsade gödselstacksyta blev jag närmare bekant med fenomenet att ”stampa gödselstacken”.

Jag har inte behövt göra det i tidigare stall; på ridskolan tex tömdes stacken flera gånger i veckan av Jägersros banpersonal och i ett annat stall där jag stod i många år körde stallägaren med traktor och liksom pressade ner gödseln på stacken.

Nu med eget stall och kostnad för tömning är jag så klart intresserad av en så kompakt stack som möjligt och även om det vore gratis att få den tömd så vill jag inte ha ”slarviga berg” av gödsel som stör min lantliga idyll ha ha.

Jag har inte fullt ut fått besked på den exakta kostnaden för tömning och har i dagsläget svårt att säkert säga hur ofta jag kommer att behöva tömma stacken men målsättningen är att den ska tömmas 1 max 2 gånger om året.

Stampar ni er gödselstack eller tömmer ni bara kärran ”rakt ner” och så är det bra med det?

Vad betalar ni för stack-tömning?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elisabet Martinsson

    Jag läste en intressant tråd om gödselstacksmask som minskar storleken på stacken. Tydligen ska det räcka att ta ett par spadar gödsel av någon som har ”väletablerad” mask på sin gödselhög. Lät spännande som komplement.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har också läst det och kan tänka mig att prova (även om jag tycker maskar är äckliga) men måste nog bygga på stacken lite mer först.

      Just nu är den väldigt platt.

      Svara
  2. Jenny Gustafsson

    Jag ringer en av gårdarna här i kring. Han säger var de ska lägga sin gödsel
    Vi har egen traktor och kärra och kör ett par vändor.

    Svara
  3. LenaB

    Hyrde en period ett litet stall med extremt liten plats för gödsel. Skaffade ett gäng gödselmaskar och det blev verkligen skillnad.

    Svara
      • LenaB

        Ska vara ärlig och säga att jag inte riktigt trodde på det, men jag blev överbevisad:-) de gjorde verkligen skillnad de där små rackarna!
        Men man får lägga stacken” i ordning” också för att det ska fungera optimalt, kan förklara bättre när vi ses nästa gång:-)

        Svara
  4. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Madde va en fena på att packa gödselstacken när vi hade egen container
    Sparade många rundor m tömning

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>