Tisdag- hovslagarbesök

I morse blev det inget hagutsläpp som vanligt utan i stället inväntade vi min hovslagare som skulle besöka Ryhus för första gången.

Först ut var Baltis och som den bästa ponny han är så konstaterade Markus skämtsamt att han skulle behöva verkas ”till jul kanske” 🙂 .

Utmärkta hovar med andra ord och det var min egen lekmannabedöming också.

Även Vickster har numera….tja…faktiskt utmärkta hovar (tvi tvi), däremot var skorna mer slitna än någonsin.

Jag kan inte riktigt förklara detta för jag rider inte ut mer nu än tidigare; den enda förklaringen (?) är att Vickes nuvarande hage är ”hundra” gånger så stor och dessutom kuperad mot den han hade tidigare även om han för det mesta står mycket stilla i den eller möjligen lunkar runt i sakta mak.

Efter skoningen blev det ett pass på utebanan där jag hade en ganska bra känsla men hade önskat en inte så svag kontakt som jag hade i traven stundtals.

Det var väldigt varmt så jag duschade Vicke efteråt; det är guld att kunna göra det och med varmvatten dessutom.

5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Hi hi…fanns inget att verka så än så länge har det liksom inte varit ”skarpt läge” men Baltis var lugn och verkade helt obekymrad över besöket som sådant.

      Faktiskt första gången han stod uppbunden i stallgången här 🙂 men det var inget konstigt tyckte han.

      Svara
  1. Cecilia

    Samma fenomen här; slitit ner skorna när vi flyttade och fick gigantiska hagar !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>