Tisdag- fläder

Nu har vi börjat få en liten överblick kring vad som växer vid vårt hus och omgivningarna.

Fläder finns det massor av; synd att ingen av oss gillar smaken.

Samma sak med rabarbern i trädgården och plommonen på ett träd. Helt bortkastat på oss!

Det jag hoppas mest på är ett äppelträd; det blir förhoppningsvis lite extragodis till hästarna.

Vicke har ridits på utebanan idag; utan spö men med sporrar.

Jag har bestämt mig för att helt skippa spö när jag rider och tar inte ens med det ut för att inte frestas att använda det.

Men eftersom jag har problem med bjudningen på tävling så är spö ingen lösning även om jag nästan aldrig behöver använda det.

Idag har vi lunchat i metropolen Veberöd där vi hittade 2 potentiella matställen, ett café som tyvärr visade sig vara stängt och en pizzeria där jag åt en bakad potatis.

Om en stund väntar jag besök av Baltis fd ägare som ska komma och hälsa på samt ta med sig lite foder i sin transport, hur jag tänker kring hästmat framöver tänkte jag berätta om imorgon.

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ann Hammarlund Holst

  Men äter ni inget från en trädgård? Här står rabarber, fläder och plommon högt i kurs! Det är vår efterrätt hela året!

  Svara
  • Birgitta

   Jo, det finns en hel del jag/ vi hade kunnat äta men just fläder, rabarber och plommon hör absolut inte till den kategorin.

   Hade gärna ätit smultron och hallon tex och det finns en hel del grönsaker som absolut hade varit goda att äta men inte så pass att det uppväger böket med att odla dom.

   Svara
 2. Anna Lind

  Säger som Ann; hur kan man inte gilla plommon, rabarber o fläder. Finns ju massor att göra; saft, sylt, kräm, äta som det är (plommon), paj…you name it!! Själv ska jag sätta en sats fläderdricka efter pappas 70-talsrecept i morgon eller på torsdag. Bra måltidsdryck om man håller nere sockret och fryser in det! Mums!

  Svara
  • Birgitta

   Det är väl inte det minsta konstigt att ”man” inte gillar en del ätbart, ffa rabarber, plommon och fläder som i min värld inte tillhör ”vanlig” mat?

   För övrigt ÄR jag ganska speciell när det gäller mat; inget jag tänker på eller skulle påstå generellt men när jag och en bekant diskuterade detta nyligen insåg jag åter att det är så.

   Jag äter nästan ingen frukt ”rå” ( i princip bara Cox Orange-äpplen, jordgubbar, smultron och halvgröna bananer), sedan finns det en del jag kan äta i pajer/ kakor tex (som hallon, blåbär).

   Jag äter inte gurka, tomat, sill,sushi, dricker inte mjölk, kaffe, öl, vin- dvs sådant som en majoritet av alla människor äter/ dricker.

   Däremot är jag rätt okräsen när det gäller tillagad mat och älskade tex skolmaten som det på min tid var mycket populärt att klaga på.

   Svara
 3. Filippa

  Klart man inte gillar allt. Men det är otroligt uppskattat att bara ta med sig tex ett par rabarberstjälkar till en kompis man ska möta på fika. Bättre spontangåva än färskt grönt finns inte =)

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer helt!

   Glömmer aldrig chocken rent ut sagt och glädjen när en besökare hade med sig typ 20 liter (!!!!)blåbär till mig.

   Hon hade så mycket vid sitt hem och redan frys mm full och jag åt blåbärspaj i evigheter:) !

   Jag tar med allt ”ätbart” till mina boende och arbetskamrater på jobbet!

   Svara
 4. Anna

  Jag älskar flädersaft nu men när jag var liten avskydde jag det. Ibland stod det flädersaft i kylen och det hände att jag trodde att det var vatten. Chocken när man tog en klunk ur glaset och det var flädersaft…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>