Fredag- sadelkammaren

Fortsatt jättevarmt här och jag kan konstatera att hästarna inte är lika stora soldyrkare som sin ägare.

De står rätt mycket vid sina ingångar och bara hänger, måhända är gräset inte lika gott längre nu när det har torkat så mycket?

Jag red vid 9 (på utebanan) och då var det redan så varmt att det behövdes en dusch för Vickes del efteråt.

Under eftermiddagen har jag ställt i ordning lite i min sadelkammare och det känns väldigt lyxigt att ha så gott om plats för allting.

Jag har, helt naturligt, under alla år som inackorderad varit van vid att ha tämligen begränsad plats för alla hästsaker och plötsligt känns det som att jag har hur mycket plats som helst.

Nu ska det ju sägas att jag aldrig har varit någon storsamlare av utrustning och jag har dessutom faktiskt försökt att sälja av en hel del de senaste åren eftersom det bara har legat och samlat damm.

Jag har lite svårt för de som endast äger en häst och stolt visar upp +30 schabrak/ täcken eller ännu fler lindor, boots och dylikt- det är en överkonsumtion som inte är något att skryta över utan snarare borde mana till eftertanke tycker jag även om jag också vet hur lätt det är att falla i köpfällan.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Carina Göransson

  Då jag haft hästarna nära mitt boende har jag släppt ut våra hästar vid 17 tiden i stället. Och tagit in de innan mörkret. De har mått så bra att stå inne hela dagen, och slippa stå i gassande sol☀️

  Svara
  • Birgitta

   Om värmen fortsätter kommer jag att göra så.

   Här fläktar det ändå en del och är relativt insektsfritt men om de fortsätter att ”hänga” så här så tar jag in dom framöver.

   Mib semester börjar på måndag så då kan jag styra detta lite lättare.

   Svara
 2. Carina

  Kan du inte låta de vara inne på dagen och låta de komma ut vid 17. Så brukade jag göra, så slapp de att stå ute i gassande sol☀️

  Svara
 3. Caroline

  Det är något väldigt tillfredsställande med att se sadelkammaren hos en så ordningssam person utan för mycket prylar och krimskrams!

  Vet inte om Henrik läser bloggen, men kanske en sådan här liknande kunde vara ett julklappstips? Går att bygga sjäkv för låååångt under vad de ”fancy” kostar och ger ändå ett städat och gediget intryck
  https://www.pinterest.se/pin/771452611140740251/?nic_v1=1bbZXe132R3r1AmCIj0Z1gk%2B%2ByIQqA1ZtLSnKZMR6qaVvXRUh5HpWNnzcdePTXF7MX

  Svara
  • Birgitta

   Så lustigt att du visar just den bilden för Henrik och jag har faktiskt redan tittat på den sedan tidigare så kanske det kan bli något liknande framöver?

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>