Kundovänligt

Tänk om alla som envisas med att inte skriva ut priser i sina annonser förstod hur många potentiella kunder de förlorar på detta.

Jag orkar sällan engagera mig i att skriva privata PM och dylikt för att forska fram priset och vet att många resonerar exakt likadant.

Vad ÄR grejen liksom?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Undrar detsamma. Varför? Jag svarar av princip aldrig på annonser utan pris. Det är bara slöseri med både köpare och säljares tid om köpare har en summa och säljaren vill ha en helt annan. Har aldrig förstått fenomenet….

  Svara
  • Birgitta

   När de gäller ”dyrare” hästar misstänker jag att det kan handla om lite olika saker.

   Dels kanske man inte vill skylta med hur mycket pengar man kan komma att få vid en försäljning för att undvika avundsjuka/ missunnsamhet/ skattemyndigheten och dels finns det ju ett stort tabu kring pengar i Sverige.

   Kanske är man rädd att snacket ska gå, som det ju ofta gör i hästkretsar; ”tror hen verkligen att hen ska få 400.000 för den DÄR hästen” …..typ….

   Men att gissa sig till vad hästar kostar är enligt min erfarenhet näst intill omöjligt så vill man slippa ”tusen frågor” bör man absolut skriva ut priset.

   Svara
   • Frida

    Stämmer säkert, generellt brukar det vara de dyrare hästarna som inte har pris i annonsen. Men som du säger, det är i princip omöjligt att gissa priset på hästar. Det är alldeles för subjektivt och fråga om tycke och smak. Många överskattar sina hästar ffa, det tror jag alla sett exempel på.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>