Några lifehacks från en läsare

Härom dagen gav jag er några tips på fiffiga saker i stallet och efterlyste era egna lifehacks.

En bloggläsare har visat denna skohållare från Ikea:

Läsaren och hennes man har även konstruerat denna tingest för att fylla hönät/höpåsar och eftersom den är uppfällbar tar den mycket lite plats:

Har ni bilder/tips ni vill delge oss kan ni skicka dessa till bm6610@hotmail.com (det går tyvärr inte att bifoga bilder i kommentarsfältet).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline

    Tyvärr inga tips, eller det har jag säkert, men just nu hr jag tunnelseende i att BEHÖVA tips. Vi har bott på vårt ställe i tre år, och nu verkar det som om jag hr sladdat ridbanan sned (det blir så när en kör i olika hastigheter medan en sladdar, typ bromsar in i hörnen). Hur rättar jag bäst till detta? Kör snabbt eller långsamt i groparna? Helt enkelt gå och skotta där jag upplever att banan är högre och lägga där den är lägre? Jag hörde med en firma som gör ridhusunderlag; 30.000 skulle de ha för att lasermäta banan och jämna till den. Sååå ojämn är den inte

    Svara
    • Birgitta

      Jag misstänker att jag kommer arr få samma problem när jag ska lägga in mer underlag i mitt ridhus- det kommer högst troligt att bli mer eller mindre ”ojämnt”.

      Men jag ger inte pengar för lasermätning- det blir helt enkelt för dyrt för ett ridhus som ska användas så sällan och av en enda person.

      Svara
  2. Filippa

    Caroline – lasermätare går att hyra på de flesta byggvaruhus för några hundralappar om dagen. Börja där! Sen gäller det att skotta och kratta det slätt (ta mer än du behöver på de höga ställena då det tenderar att packa ihop sig där, och sen lägga tillbaka av ”avskrapet” ist). Källa: vårt ridhus är nyss tillfixat.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>