Hästmänniskor och städning

En bekant var lite förundrad över ett fenomen som jag också har noterat ibland och det handlade om hur det kan se ut hemma hos en hästmänniska vs hur det ser ut i stallet.

Bekanten reagerade över att en person hen hade besökt hade det kliniskt rent i stallet, ordningen var minutiös medan hemmet såg ut som ”kom och hjälp mig”….näst intill som en sanitär olägenhet.

Bekanten frågade mig om jag har någon teori kring varför en del har det på detta viset och jag har ingen annan förklaring än att man inte tycker om att städa….typ.

För om man har det så fint i stallet vet man ju uppenbarligen hur man städar så det kan ju inte handla om det?

Och just vad gäller städning har jag lärt mig att det liksom inte finns någon lag; personer jag av olika anledningar har förväntat mig skulle ha det stökigt tex har ibland visat upp otroligt välskötta hem med ibland väldigt påkostade möbler och jag har också varit hemma hos mycket rika människor ( någon var mångmiljonär) som både har haft det smutsigt och möbler som inte ens Myrorna hade tagit emot.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fia Pobog

    …eller så har de inte tid och ork efter att ha städat minutiöst i stallet

    Svara
  2. Cecilia Johansson

    Är väl så mkt i stallet och fixar så hinner/orkar inte med hemmet

    Svara
  3. Filippa

    Så har jag det =) Mina djur får fräscht, rent, nytt och städat, det är självklart – jag har åtagit mig att göra deras liv så bra det går. Hemma däremot… det är PLOCKAT pga jag avskyr stök, men dammsuga och damma och sånt där, det görs när jag får gäster eller ett ryck =)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>