Tisdag- målningen from hell


Nu har jag startat ett nytt projekt här hemma och jag är redan helt slut!

Jag har börjat måla den träbyggnad som vi använder som förråd (var tidigare en utbildningslokal) och det är sååå drygt även om färgen är bästa tänkbara; Falu rödfärg.

Jag inser att jag har helt fel strategi och att den rätta hade varit att bestämma sig för en mindre del att måla varje dag, nöja sig med det och avsluta när den delen är klar.

Nej, i stället vill jag bli färdig så fort som möjligt och hetsar mig själv att fortsätta fast jag är trött och har tappat lusten. Dumt.

Nu är i alla fall hälften klart och det blev precis det lyft som målning ger.

Jag är en stor förespråkare av just målning; det tycker jag ger bäst ”effekt” om man vill fräscha upp hemmet för förhållandevis små pengar.

Men hur jag ska orka måla mitt ridhus som ytmässigt är myyyyyycket större är en gåta?

Hade jag haft råd hade jag utan tvekan lejt bort jobbet för det kommer att ta ”tusen år” att få färdigt misstänker jag.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Stridh

  Varför kan inte hyresvärden ordna med målningen? Det är dennes fastigheter och är det i behov av målning så borde dem fixa det.

  Svara
  • Birgitta

   I sak har du rätt men det är lite speciella omständigheter med denna byggnad.

   Den är uppförd och kvarlämnad av föregående hyresgäst och omfattas således inte av hyresvärdens ansvar.

   Vi har valt att använda den som förråd och vill därför underhålla den.

   Svara
  • Birgitta

   Detta är något som jag vill göra för att det ska se snyggt ut och inget som behövs JUST NU så antingen får jag göra det själv eller vänta. Vänta är inte min starka gren….

   Svara
   • Ann

    Vu har valt detsamma. Bor i ett hus ägt av staden. I det ingår viss underhållsplikt och de fixar inget alls interiört. Däremot har de bytt tak och målat om boningshuset. Passar oss perfekt. Vi får det som vi vill ha det och även om det är en del jobb kan vi utan tjafs göra saker när vi tycker det behövs. Som i ditt ridhusexempel.
    Det jobbigaste, och tråkigaste, tyckte jag var att nogsamt borsta innan jag målade om stallet, också med falu rödfärg. Själva målningen var ok.

    Svara
 2. Frida

  Leta upp några bra poddar att lyssna på när du målar, då känns det genast mkt lättare. Jag gillar P3 dokumentär, P3 historia, Fallen jag aldrig glömmer, Sekter (finns på spotify), En mörk historia, Vad blir det för mord, Spöktimmen t ex. Finns ju lite hästpoddar också om du inte gillar mord, krim, sekter och hemskheter som jag

  Svara
 3. Anonym

  ”Förr” fanns det ”röfärgare” (iallafall där jag är uppväxt.) som körde runt och sprutmålade uthusbyggnader med Falu rödfärg. Det gick ”supersnabbt”. Man fick dock täcka över fönster och ev grund od, som inte skulle riskera att få en röddusch.

  Svara
  • Birgitta

   Det hade varit något för mig! Ska kolla lite med min bror som ÄR målare (dock överhopad med jobb och ej i Sverige).

   Svara
 4. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Sprutmåla!
  Finns bra sprutpistoler, ☺️
  Så gjorde jag när jag gränga min mur.
  Går som en dans☺️

  Svara
 5. Annelie Magnuson

  Köp inte en billig målarspruta…främst för att de rymmer så lite och man måste fylla på hela tiden. HYR en!! Googla så finns det säkert ställen där du kan hyra en.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>