Söndag- jobb

Då var min semester över för den här gången och tiden har gått ofattbart fort.

Jag tycker inte det är länge sedan jag började nedräkningen TILL ledigheten och nu är den alltså slut.

Jag har dock hunnit med massor på Ryhus och det känns jättebra med alla avklarade projekt.

I kväll har jag varit och tävlat i Malmö och det kändes lite ”dumt” att åka förbi sin arbetsplats och veta att man skulle köra samma väg så fort Vicke var avsläppt hemma.

Hade en dålig känsla inne på banan så den klassen arkiverar jag under ”glömma och träna vidare”.

Bjudningen var inte som jag önskade; ett väldigt vanligt ”fel” hos många dressyrhästar men inte desto mindre trist och, enligt min erfarenhet, ganska svårlöst.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Katja

  Då var det nog dig vi körde bakom, satan vad fort du körde i utfarten vid Dalby rondellen…….tips! Prova åk i transporten själv…60 om i sväng med häst i transporten är inte ok!

  Svara
  • Birgitta

   Det är inte farten i sig som påverkar främst utan hur man ”tar kurvor” och svängar.

   Jag har kört mina hästar utan problem i över 30 år och denna häst i 7 år.

   Han lastar sig själv, står blickstilla osv så jag är övertygad om att min körning inte påverkar honom det minsta negativt.

   Svara
 2. Katja

  Alltså hur dumt är det? Givetvis är farten avgörande! Gode gud så dumt!
  Att din häst är så snäll säger mkt om honom med tanke på din körning. Förstår faktiskt inte alls hur du tänker, det är uppenbart att du aldrig åkt bak i ett släp. Gör det!

  Svara
  • Birgitta

   Du kan på raksträckor köra ganska snabbt men i svängar måste du både sänka hastigheten och ta ut kurvan- det är det jag menar.

   Och ja, jag har åkt i en transport.

   Och tro mig, om man kör ”illa” så som du verkar tro/ tycka att jag gör så MÄRKS det genom att hästen trampar om eller på annat sätt rör sig.

   En häst kan omöjligt stå still om man skulle kränga med transporten i hög hastighet i en kurva= min 35-åriga erfarenhet.

   Inte för att jag brukar köra så oavsett vad du tror men jag har åkt med som passagerare när ovana förare gjort så.

   Avslutningsvis en liten parentes: varenda häst jag ägt/ lånat/ har varit extremt lättlastade och nästan sprungit in i transporten i alla år de varit hos mig vilket JAG tycker säger mer än just Vickes eventuella ”tolerans”. Och då har alla hästar körts 1-3 gånger/ vecka.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>