Fråga INTE detta på Fejjan!

Passar sadeln den här hästen och kan man ha denna färgen på schabraket?

Gårdagens inlägg handlade om ”konstiga saker” på nätet och idag tänkte jag att vi skulle titta lite på frågor som folk envisas med att ställa trots att det nästan inte finns något svar att ge.

För liksom det inte finns något svar på ”hur långt ett snöre är” finns det annat som är näst intill omöjligt för okända på sociala medier att besvara men ändå ställs frågorna gång på gång i en aldrig sinande ström:

*Frågor om vilken utrustning/ färg som passar till en viss häst. ”Kan jag ha det här gröna schabraket till min fux”. Jaaaa du…det avgör du rimligen SJÄLV. Smaken är som alltid som baken.

*Frågor om vilken sadel som passar en viss häst. Också omöjligt att svara på, framför allt om man visar en stillbild på hästen. Att en sadel kan röra sig hur mycket som helst så fort någon sätter sig i den och hästen börjar gå….beeen there….

*Frågor om huruvida man ska ta betalt av en medryttare och i så fall hur mycket: jag säger bara ”tillgång och efterfrågan” och på det många andra parametrar som tex medryttarens åtaganden och skicklighet, hästens utbildningsståndpunkt och vad man som medryttare får göra och tja…..massa annat.

*Frågor om vad man kan ta betalt för en stallplats, gärna utan att specificera var i landet stallet ligger. Detta handlar också massor om ”tillgång och efterfrågan” , vad som ingår och bla bla bla.

*Hältutredning på nätet: ” vad tror ni att min häst som känns lite stel när jag travar har gjort”. Nej usch….jag orkar inte ens orda om denna punkt. Konsultera en veterinär eller i alla fall en kunnig person IRL som kan ge i alla fall liiiite mer vägledning än random människor på nätet.

*Foderrådgivning on line: frågor som ”vad ska jag ge min häst för att den ska bli piggare” skulle jag lite elakt vilja besvara med ”jaaaa du….den som hittar universalmedlet för DET kommer att bli mångmiljardär i klass med den som hittar en mirakelkur som gör att man kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>