Tisdag- broderlig fördelning

Igår skördade jag några av de få plommonen vi har på vårt träd.

Jag la vars 2 plommon (tog ut kärnorna) till hästarna och kunde i morse konstatera att den ena ville ha och den andra inte.

Så är det med en hel del som jag ger gossarna; det den ena gillar vill inte den andra ha och vice versa. Lite konstigt men då blir det mer till den andra.

Plommonen blir således Baltis godis liksom brännässlor och diverse gräs som jag hugger åt honom- Vicke lämnar i princip allt.

Höt äter den stora hästen desto hellre och i stora mängder medan den lille kan lämna nästan allt för att då som sagt hellre äta gamla nässlor, pilblad och gud vet vad.

Dessutom dricker den lille i princip inte en droppe vatten i boxen så det är ju tur att han gör det i hagen samt att jag också ger honom en stor spann betforvatten där. Konstig ponny 🙂 !

Idag red jag på en av ängarna vid ridhuset; jag tycker det är jättebra att ha en stor yta att träna på när underlaget tillåter.

Idag tränade jag bland annat på att inte glo ner i Vickes nacke i allmänhet och när jag rider seriebyten i synnerhet; det är en mååååångårig ovana som tydligen är svår att få bort.

Henrik och jag påbörjade också ett litet projekt som jag kommer att visa er när det är klart; det är inget märkvärdigt alls så ni behöver inte sitta som på nålar ha ha ha!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgitta

    För tusen år sedan hade jag en kollega som gav mig en massa plommon till Heron.

    Han åt dom gärna och höll kvar kärnan i munnen tills jag petade ut den 🙂 .

    Baltis ska få dom urkärnade!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>