Lördag- förmänskligade

Idag valde jag att förmänskliga mina hästar, fullt medveten om det och att det i vissas ögon är fjantigt.

Men det bjuder jag på; jag gör så klart som jag vill med mina egna djur 🙂 !

Jag valde således att ta in dom när det började regna rejält och det dessutom hördes muller långt bort.

Hade jag haft regntäcke på Vicke hade jag ignorerat att han stod med nerböjt huvud i hagen men att han ska riskera att spänna ryggmuskler i onödan ”bara för att” (hästar tål mer än vad man tror bla bla)…..näe….inte idag.

Och även om prognosen sa ”hällregn i flera timmar” så började solen skina från en klarblå himmel efter en knapp timme så då blev det regntäcke PÅ och ut med djuren igen 🙂 🙂 🙂 !

Och efter ytterligare en liten stund fick jag gå ut och plocka av täcket för då var det plötsligt nästan högsommarvarmt?!!

Men men….jag klagar inte, tvärtom. Allt för att bromsa höst, regn och kyla välkomnas!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Här sa prognosen 16 grader och uppehåll. Det blev 11 grader och hällregn. En utan täcke och en med insektstäcke. De kom in tidigt.

    Svara
  2. Anna

    Kanske är man lite pjåskig med djuren men samtidigt så tycker jag de flesta djur verkar vilja söka skydd om det öser ned. Nu kan de ju inte själva bygga hus men varför skulle inte de vilja ha det varmt och mysigt lika mycket som vi, egentligen?

    Svara
    • Katja

      De vill de nog, därav är det bra med hage som ger skydd. Skillnaden är ju också att vi kan välja när vi vill gå ut igen det kan ju inte hästarna

      Svara
      • Birgitta

        Jag önskar verkligen att jag kunde förstå hur hästar tänker…..

        Högst upp i mina hagar har jag träd som skulle kunna ge hästarna skydd. Där står hästarna i princip aldrig men längst ner, där det är heeeelt nerbetat; där vill de stå hur ofta som helst !?!

        Svara
        • Anja

          Tror det kan vara insekter, alternativt instinkt. I och bland träd gömmer sig ett rovdjur. Hästar vill gärna ha öppna ytor men visst undrar man ibland

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>