Fredag- 1/3-del

Idag är det 4 månader sedan, dvs en tredjedel av ett år sedan jag tog hem hästarna! Jag kan nästan bli rädd över hur fort tiden går ibland!

I morse var det ännu kallare än igår, 4,5 grader när jag släppte ut hästarna strax innan 6. Frost på gödselstacken så det var ju ännu någon grad mindre i natt.

Eftersom solen har strålat hela dagen blev det snabbt varmare och när jag och min bergsget utforskade lite nya stigar senare på dagen var det riktigt behagligt.

Den här mysiga stigen går precis utmed min ena hage och efter ett tag kom jag in i ett skogsparti där jag hittade både flera stigar och helt plötsligt en till synes övergiven stuga:

Jag är ju väldigt långt ifrån en ”skogsmulle” 🙂 men det är onekligen mycket tacksamt att ha en häst som man utan rädsla kan rida ”överallt” helt ensam. Och något annat hade blivit väldigt svårt här eftersom det inte precis kryllar av ridsällskap och framför allt inte på förmiddagen när jag helst vill rida.

Glömde att berätta att Baltis igår ”från ingenstans” hade en del styngflugeägg på benen, blä!

Han hade dom inte vid utsläppet men när jag skulle åka och träna 2 timmar senare såg jag dom.

Och jag tänkte först vänta med att skrapa hans ben tills jag kom tillbaka från Nina men jag klarade inte av att vänta utan sprang in i hagen och började dra av dom äckliga äggen så att jag fick ro i sinnet.

Nu är det annars mycket mindre insekter över lag och inga alls i skogen så det är i alla fall en bra grej med hösten!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>