Lördag- snabbklipp

Redan när jag tog in Vicke från hagen för att rida kände jag att han var nästan svettig i sin nysatta mammutpäls och i 20-gradig värme.

Fast det inte var planerat och jag egentligen inte hade tid slet jag fram min gamla skördetröska, Aesculapen från 1700-talet och satte igång att klippa som den värsta australiensiska fårklipparen 🙂 !

Jag har nog aldrig helklippt en häst på 35 minuter men idag så…och det såg dessutom bra ut, i alla fall i min ganska skumma stallbelysning.

Jag kanske hittar världens tofsar när jag gör en noggrann kontroll imorgon, det skulle inte vara första gången! Ibland undrar jag hur jag har kunnat missa rejäla pälsstycken men man blir nog lite ”blind” när man har stått och klippt länge.

Nu fick jag dessutom möjlighet att göra en ordentlig hullbedömning och den utföll till belåtenhet tack och lov.

Det kan ju vara lite lurigt att se hur smal/ tjock en häst egentligen är när vinterpälsen frodas och man dessutom bara ser hästen stillastående i hagen/ på stallgången och Vicke kräver rätt mycket mat för att hålla sig fin.

Den lille har ännu tjockare päls än Vicke och satte den också tidigare och även om det kliar i klipp-fingrarna så kommer jag ”så klart” inte att klippa honom.

Än så länge ser han bara ut som en välskött nalle med glänsande svart hårrem= fint men jag kan ju tänka mig hur han kommer att förvandlas om han fortsätter med sina dagliga rullningar när det är lerigt ute 🙂 .

Nåja…han får med ålderns rätt behålla allt hår på kroppen och i stället klara sig med bara ett regntäcke när det är som ruggigast ute.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>