Fredag- spindelväv och oförutsedda utgifter

Dagens väderleksprognos varnade för massvis med regn och jag försökte därför hinna med så mycket utomhusaktiviteter som möjligt innan det körde igång.

Jag hann både rida Vicke på utebanan, harva densamma och klippa en skottkärra med gräs till B innan det började skvala och då ägnade jag en liten stund åt att städa läktaren i mitt ridhus.

Som jag berättade härom dagen är min målsättning inte att ha ett skinande rent stall och samma sak gäller ridhuset.

För att uppnå detta skulle jag få ägna oproportionerligt mycket tid till att sopa, skura, sopa lite till osv för en så stor yta som man dessutom rider i (grus som ofrånkomligt dammar lite) går inte att hålla kliniskt ren men därmed inte sagt att jag vill låta spindelväv och smuts liksom ta över.

När jag hade sopat klart var det dags för nästa projekt på listan; byte av en lampa till en av strålkastarna på bilen.

Jag märkte när jag harvade banan att en lampa inte fungerade och eftersom vi har flyttat till än så länge lite okänt territorium visste jag inte var jag kunde få bytt denna snabbt.

Men Facebook har räddat mig förr och gjorde det igen; ett snabbt inlägg i en grupp som heter ”Veberödsgruppen” gav tipset att besöka en närliggande liten verkstad.

15 minuter och 100 kronor senare var lampan utbytt och jag kunde passa på och plocka några påsar äpplen till hästarna i närheten.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Så fin liten läktare! Jag undrar vad de har använt skåpet till… Eran gård känns som en sådan där riktig dröm man hade när man var liten och läste Britta och Silver och sådana böcker. Så fint och mysigt.

  Svara
  • Birgitta

   Jag gissar att köksskåpet har använts till ”fika-tillbehör” så som kaffekoppar och dylikt.

   Ridhuset har använts till verksamhet (ridande kunder) i liten skala.

   Vår gård ÄR en absolut dröm för mig i alla fall och jag älskar den!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>