Lördag- snabbtorkning

Det regnade verkligen MYCKET igår och jag fick uppbåda alla krafter för att inte mesigt springa ut för att ta in hästarna flera timmar i förtid.

Det som ”räddade” dom från sin överbeskyddande (läs: knäppa) ägare var att jag sprang ut i ösregnet vid ett tillfälle men när jag såg att de betade hur lugnt som helst långt ifrån grindarna så besinnade jag mig. Men jag kan ju säga att Vickes relativt nya Horsewaretäcke INTE var snustorrt på insidan när jag väl tog in dom.

Baltis har ju en mammutpäls redan och såg bekväm ut med att vara dyngsur men Vicke är ju nyklippt och det vräkte verkligen ner.

Dock kunde jag i morse, när jag skulle ta in Vicke för att rida och han stod högst upp i sin hage, konstatera att där faktiskt finns ett träd utanför hagen vars grenar VÄL skyddar om man (läs: Vicke) är smart nog att ställa sig där så nu måste jag verkligen sluta med mitt fjanteri och inse att hästarna överlever hur mycket det än regnar. Baltis har för övrigt ett liknande träd i sin hage så det blir ingen orättvisa om de bara är lika smarta båda två och inte ställer sig mitt i hagen när det vräker på.

När jag kollade regnmätaren i morse kunde jag konstatera att den var full till brädden och så här såg det ut utanför min ridbana:

Ridbanan, som igår var rejält ”pölig” och oridbar (jag hann ju dock rida innan regnet) såg idag ut så här:

Den gick huuuur bra som helst att rida på idag och jag sa till Henrik att det är lite ödets ironi att när jag nu har ett eget ridhus, en vad jag trodde ouppnåelig dröm sedan hur länge som helst, så behöver jag i princip inte använda det för att utebanan är så bra.

Men jag är inte naiv; banan må vara hur bra som helst just nu men om inte annat vid minusgrader kommer jag ”givetvis” inte att försöka rida där.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia Johansson

  Mina har flera gigantiska gamla fina träd men alla stod ute i regnet och betade lugnt .

  Svara
  • Birgitta

   Jo, så är det ju ofta.

   I förra stallet hade Vicke träd i sin grushage och det var ofta han stod rakt upp och ner i regn när han lätt hade kunnat ta skydd av träden.

   Svara
 2. LenaB

  Det är uppenbarligen väldigt olika från häst till häst. Valde att intelägga på regntäckena på morgonen då det enligt prognosen skulle regna som värst på eftermiddagen, körde inom stallet vid ett/halv två tiden och tog in, den gamle herren helklippt för lite mer än en vecka sedan var hyfsat oberörd, lite spänd över ryggen så han fick ett fleecetäcke på sig i boxen, den hälften så gamla killen som inte sett en klippmaskin på tre år, skakade så mkt så jag knappt fick in honom från hagen, fick fleecetäcke på sig i boxen men skakade så hela han hoppade (och kunde därför inte äta) så det fick bli ett termotäcke över… Ingen av dessa hästar har haft utetäcke på sig nu under sommaren/början av hösten, så de är inte ”bortklemade” på ngt vis.

  Svara
  • Birgitta

   I somras kom det ett otroligt skyfall vid 17.00 tiden och mina hästar hann vara ute i det i kanske 30 minuter. Bägge skakade som asplöv när jag tog in dom.

   Annars brukar Vicke inte vara ”klen” och ponnyn har ju en fäll utan dess like nu….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>