Måndag- vackert

Har ni sett något så vackert 🙂 🙂 🙂 ?

Lite skämt och lite allvar men jag tycker det är så….ja…nästan komiskt att man kan få exakt lika bra resultat med rostiga pinnharvar för 150 kronor styck som med en fiiiiiin harv för 10 tusen eller mer.

Såg ett inlägg på Facebook där någon efterfrågade harvningsredskap och det var ingen måtta på tips på svindyra maskiner; fullkomligt onödigt i många fall om ni frågar mig.

Dels för att resultatet enligt mig, som ändå tycker att jag är ganska kinkig, är exakt likadant som med exempelvis en pinnharv och dels för att det inte hjälper hur fin utrustning man än har om man inte använder den tillräckligt ofta.

Jag kör hellre 10 minuter med mina pinnharvar 2 gånger i veckan och har perfekt underlag i alla fall. Men men…smaken är som baken…

Som ni ser drar jag numera harvarna med vår åkgräsklippare och på tal om den så arbetar den så klart även med gräsklippning.

Gräset växer fortfarande vilken jag är väldigt tacksam över; hur näringslöst det måhända än är så ger det bra sysselsättning under det halva dygn mina hästar tillbringar ute och än så länge utan stråfoder där.

Båda har fri tillgång på hö inne och medan Vicke äter kanske 10 kilo äter den lille kanske hälften och båda har kvar foder på morgonen och är inte smala så jag tolkar det som att de får tillräckligt i sig.

Vicke äter förvisso även havre, betfor, soja och matolja medan den lille får lite havre för syns skull och lite betfor bara för att inte känna sig helt utanför ha ha ha. Och så äter de några kilo äpplen vardera just nu.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Det börjar sprida sig….
    (Jag kör också pinnaharv och tänkte komplettera då den ena börjar bli dålig -För vi behöver även för att köra på markerna där vildsvinet bökat)
    Såg annons på blocket, där de begär 1000 kr…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>