Vardagsmat

Jag är som ni kanske vet inte speciellt flitig vid spisen och det kan ibland gå veckor innan jag nyttjar dess funktioner.

Sedan får jag ett ryck, eller ett sötsug eller så ser jag något på nätet som inspirerar mig till att laga något eller baka.

När jag väl lagar mat brukar jag göra storkok så att det blir i vart fall 6-8 portioner, då känns den nerlagda tiden på matlagning inte så ”bortslösad”.

Jag gör också alltid väldigt enkel och okomplicerad mat med få och gärna billiga ingredienser eftersom jag sällan har jättemycket varierat i kyl, frys och skafferi.

Så det som lagas av undertecknad är framför allt grytor, köttfärssås, pajer, enklare kakor (chokladbollar, sockerkakor) och liknande.

Idag undrar jag hur er relation till matlagning ser ut? Lagar ni mat mer eller mindre dagligen? Vad lagar ni då?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag tycker inte det är så roligt att laga mat, i synnerhet inte till bara mig vilket det ju oftast är. Äter lunch på mitt jobb och brukar inte äta middag varje kväll så det blir mest matlagning på helgen. Baka tycker jag är roligt men jag har gått upp ganska många kilon i vikt under hela Covid19-tiden så jag måste låta bli det ett tag framöver.

    Dock måste jag säga att jag tycker att det är otroligt roligt att handla mat här i Frankrike jämfört med i Sverige så när jag väl lagar mat blir det gärna lite finare råvaror och så.

    Svara
  2. Frida

    Jag bor ju själv och tycker dessutom att matlagning är tråkigt. Älskar att äta mat men att laga den är inte så kul. Framförallt tycker jag det är svårt att komma på vad jag ska laga och känner mig sällan sugen på ngt speciellt. Om jag blir sugen på ngt specifikt så är det sällan jag har allt som behövs hemma och så måste jag handla en massa. Förr lagade jag aldrig ngt, nu försöker jag laga mer och gör då som du att jag lagar så det blir för flera dagar så jag slipper laga på ett dagar. Märker att jag mår bättre och har mindre sug på socker om jag äter ordentligt, jag orkar mer osv. Men det är inte min favoritsyssla precis….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>