Onsdag- ingen skip av klipp

Jag må ha bestämt mig för att inte klippa min mammut B men björnen Vicks blev i alla fall avskalad för andra gången för säsongen idag.

Jag bestämde mig för att, till skillnad från sist, inte hetsa igenom klippningen utan ta det lugnt och raka av rubbet eftersom benen nu såg ut som stolpar av allt hår.

När jag började klippa tänkte jag ”så fint min gamla sax klipper fortfarande…..efter alla dessa år”.

Minuter senare började saxen att ”sacka”; den gick liksom långsammare och långsammare och dog till slut helt men gick att starta om. Efter en stund hände samma sak flera gånger på rad och jag tänkte nu i stället ”nåväl….den höll i typ 20 år och det var ju tur att jag köpte en annan begagnad sax som jag får gå och hämta i sadelkammaren”.

Men innan jag gick för att hämta den andra saxen upptäckte jag något mycket konstigt; det var när jag var en bit ifrån vägguttaget som saxen ”sackade” och när jag höll den nära uttaget gick den felfritt?!?!

En elektriker kan säkert förklara detta; jag nöjde mig med att flytta Vicke så nära vägguttaget som möjligt och kunde därefter helklippa honom utan minsta problem!!!

Eftersom det är Vickes vilodag blev detta dagens enda ”jobb” för honom…eller snarare sagt för mig….och nu står han med täcke i blåsten och betar!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Jag har istället en delvis klippt häst, skären ”tog slut” mitt i klippningen… Efter att ha jagat runt efter nya skär (alla återförsäljare i närområdet verkade ha slut på just de jag har) har jag nu en ny uppsättning och ska försöka så till en lite snyggare klippning,

  Svara
  • Birgitta

   Nya skär kostade redan för typ 15-20 år sedan runt 500:- till min sax.

   Annars är det en god idé att ha dubbla uppsättningar alternativt skicka skären på slipning när man har klippt färdigt för säsongen så att de är nyslipade till nästa säsong.

   Svara
   • LenaB

    Japp, nya skär inköpta (fick tag på i Flyinge) och passade även på att lämna där för slipning:-)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>