Rida vid jakt

Läser en diskussion på nätet huruvida man rider vid jakt eller ej och konstaterar att det som med det mesta skiljer sig åt oerhört.

Vissa svarade ”absolut inte” medan andra red utan att tveka.

En skribent påstod att jägarna i princip omöjliggjorde ridning utomhus i 3 månader (!!!) då de var överallt där denna person kunde/ hade möjlighet att rida så hen var rätt så förtvivlad.

Nu har jag själv bosatt mig i ett område där det jagas viltsvin och dovhjort och jag har absolut funderat på hur jag ska förhålla mig.

Vi har fått jaktlagens schema för vilka dagar de ska jaga och de sätter också ut skyltar- detta underlättar givetvis oerhört.

Sedan rider jag i ett område där det även motioneras till fots och med mountainbike rätt så mycket så jag TROR att jägarna är rätt så försiktiga.

Avslutningsvis rider jag aldrig ut i gryning eller skymning och det är främst då det jagas och då sikten är som sämst dessutom.

Så förhoppningsvis ska vi klara oss 🙂 , att inte rida ut alls till februari då jakten upphör är helt otänkbart för mig.

Hur gör ni?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Om du vet var de jagar och när de är ute så hade inte jag tvekat. I en annan del av den skog du rider i är det i prinicp fullt krig vissa helger när dovjakten är i gång, trots att det är mycket promenerande människor ute. Någon gång har jag sett varningskyltar men oftast finns inte några sådana. Parkerade bilar, hundskall och skottsalvor är enda tecknet på att det jagas. De gångerna har jag bara ridit på bilvägarna.

    Svara
  2. Jannike

    När jag stått i stall nära skog med jakt så förutom att inte rida exakt när de har sina tider så har ag alltid klätt ut oss som värsta julgranen i form av reflexer och blinkande lampor, just för att inte misstas som hjort eller liknande. Min häst var dock aldrig skotträdd så om någon sköt under tiden vi var ute reagerade han knappt

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>