Ointresserade (för)säljare

Nyligen läste jag ett inlägg på Instagram skrivet av hoppryttaren Nellie Berntsson och det hon skriver om nedan är något jag själv reflekterat över flera gånger:

”Måndagens tankeställare som gör mig ovanligt förbannad. 
Även ett tips till er som har anställda idag att se till att dom brinner och är pålästa om sitt jobb och deras uppgift. Har under tre veckors tid studerat över hur uselt unga som vuxna människor , egenföretagare som jobbar med sälj sköter sin uppgift. Vi har under denna tid vart på avstånd och försökt få tag på företag / säljare eller vart i fysisk butik för att faktiskt köpa en del saker, och vart ganska stora summor de handlar om. 

Tex traktor, har mailat om offert till fyra företag, en återkom. 
Fått tjata på ett företag om en traktor vi vart intresserad av, kostar över 100k, inget svar. 
Underlag, skickat Mail och ringt fyra företag, ett svar, varav ett var att vi skulle maila till en annan Mail, därefter knäpptyst och inget svar. 
Bauhaus , vi ska köpa pentry kök. Frågar om de kan visa oss vart den avdelning är då vi ej hittar, även om de kan visa mig ”det här köket” som jag visade på bild. Fick svar ” ligger där nere”. Ah, där nere… 

Stolp till hagarna, där sitter en tjej och kollar på youtube inne i båset, jag säger , har ni dessa inne, visar mått och bild . ”Nääää tyvärr ”. 
Jag tar en runda och mycket riktigt så hade dom en hel avdelning med stolpen. 

Gnäll inte då om att företag går i konkurs och att folk inte får behålla sina jobb. De finns folk som vill handla fortfarande, men lite jävla intresse och service så går butikerna runt. Om jag hade fått svar via Mail så hade jag dessutom inte behövt åka in till affärerna som kanske är de bästa i dagsläget. Men hos företagarna verkar de som att mailen är avstängd för tillfället. … men gnällas ska det. 
Med det här sagt, så blir jag less och känner att jag skiter i att handla de sakerna som jag verkligen behöver , eller får gå till nästa. Men antar att alla behöver lite stöttning i dessa tider, men ta den chansen då? 

Som egenföretagare och till viss del säljare tar jag så sjukt illa vid mig. SERVICE och att ha koll på sin uppgift är så sjukt enkelt.

Jag har sedan barnsben fått lära mig att man ska ha respekt för pengar och arbete och när företag(are) visar nonchalans mot mig som betalande kund vill jag INTE stötta dom med mina surt ihoptjänade pengar.

Man ska inte behöva tigga om att få köpa en vara eller en tjänst- då kan det vara och jag vänder mig mycket hellre till någon annan.

Sedan är man ibland tyvärr tvungen att bita ihop om företaget/ företagaren har en unik vara eller tjänst som man mycket gärna vill ha men innerst inne retar det mig till vansinne.

Kanske är det så att företagaren har råd att förlora kunder pga nonchalans men i min värld vet man aldrig när en blomstrande rörelse kan vända av olika skäl och har man då gjort sig känd som svår medan andra aktörer har knappat in på marknaden så kan det bli svårt att komma tillbaka.

Idag sprids dessutom både rykten och uppriktiga åsikter ohyggligt snabbt via sociala medier vilket är ytterligare ett skäl till att ”passa sig”.

Jag ser ständiga efterlysningar på Facebook tex där man söker tränare, hovslagare, veterinärer och alla möjliga andra yrkeskategorier och vissa namn återkommer ständigt, i både positiv och negativ bemärkelse.

Jag tycker det är respektlöst att ignorera kunder på olika vis och hoppas faktiskt att något gott tex kommer ur denna Corona-epidemi där man kanske gör en del sållning av agnarna från vetet.

De som inte vill/ ids ge service till sina kunder har jag inga problem med att se förlora sina rörelser och de som anstränger sig hoppas jag får ett uppsving.

Ett exempel på vad JAG tex uppskattar är…för att ta några exempel min tränare och min hovslagare.

Inga svårigheter att få tid, inga avbokningar i sista minuten och sist men inte minst: inga svårigheter att få kontakt.

Det sistnämnda kan tyckas självklart men jag vet inte hur många gånger jag tex läst om hovslagare som plötsligt gjort sig heeeeelt oanträffbara?!?

Extremt märkligt och fullständigt oacceptabelt mot sin kundkrets anser jag!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Håller med till hundra procent i sak. Men Nellie B är verkligen inte rätt person att lyfta detta ämne, det blir sten i glashus med tanke på hennes historik mot kunder, leverantörer och bloggläsare.

    Svara
    • Birgitta

      Ja om allt jag har läst om Nellie stämmer blir det lite glasstenskastning men jag känner henne inte och vet inte hur mycket man kan lita på allt som skrivs om henne.

      Med i sakfrågan har hon tyvärr rätt och detta är något jag själv erfarit då och då. Ibland har det resulterat i att jag slutat vara kund.

      Svara
  2. Anna

    Har särskilt dålig erfarenhet av byggvaruhus. De som jobbar där är ofta närapå oförskämda tycker jag. Konstigt nog är det inte heller någon korrelation mellan priserna och servicen.

    Svara
    • Frida

      Upplever dessutom ofta att de inte är så trevliga mot mig i bygghandlar men om jag har en man med mig så blir han i alla fall trevligt bemött….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>