Måndag- jag pallade

Började dagen med att göra något som verkligen inte är likt mig; jag glömde att jag skulle träna för Nina klockan 10 i stället för som vanligt 9.15 så jag var ute i minst sagt god tid.

Som tur var ville den som egentligen skulle rida 9.15 vänta till 10 av olika anledningar så det löste sig på bästa vis….ibland har man tur i oturen!

Jag har skrivit om det här med Vickes förbättrade galopp tidigare och det är verkligen en stor skillnad på hur bakbenen sätts i marken nu mot för…säg 1 år sedan.

Innan liksom ”snabbdoppade” han hoven/ framför allt tån i marken medan han nu verkligen lägger vikt på hela hoven rakt ner. Svårt att förklara men jag ska försöka filma nästa gång Nina rider för det är väldigt lärande att se en sådan skillnad tycker jag. Och ett utmärkt exempel på hur galoppen kan förbättras till att bära mer vikt bak.

Efter träningen pallade (ordvits nummer 1) jag köra iväg till nästa projekt- jag pallrade (ordvits nummer 2) mig iväg till min ensilageleverantör för att lämna av de lastpallar som han lämnade balarna på hemma hos mig i förra veckan.

Nu är alla +40 balar intryckta i lösdriften så pallarna behövs inte mer och ordningen är återställd.

Hundratalet meter från vårt hus kan man nu beskåda detta granris-berg som förbereds för juldekorationer.

Björnstorps och Svenstorps gods som vi hyr huset av har 3 ”ben” att stå på; skogsbruk, jordbruk (vi hade majsfält väldigt nära oss i år) och uthyrningen av runt 150 hus/ gårdar.

Granriset är en del av skogsbruket och det avverkas också en hel del träd i den skog där jag rider.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>