Livet på landet

Om ni frågar mig blir livet på landet inte helt lätt om man är rädd för diverse större eller mindre kryp.

Man får tåla spindlar, skalbaggar, maskar och tja…även möss tex.

Att mössen kommer när det börjar bli kallare är lika säkert som amen i kyrkan och det har inget att göra med om man har ett stall eller inte anser jag.

Jag och min förra man bodde i ett hus mycket nära åkrar och varje höst var det samma sak; vi fick in enstaka möss i huset.

Redan då blev jag härdad; dels lärde jag mig vilka musfällor som var lättast att gillra utan att riskera sina egna fingrar och ännu viktigare; att tömma dessa när de hade fullgjort sitt jobb.

Det märkligaste jag varit med om var när 2 (TVÅ) möss fastnade i en och samma fälla samtidigt !?? Snacka om ”ta två betala för en…..”.

Det giljotinerade offret på bilden ovan hittade jag i min foderkammare igår.

Det märkliga med DET var att hen eller någon av hens släktingar hade vittjat fällan redan för flera dagar sedan och jag hade inte orkar preparera den igen men det behövdes tydligen inte !?!

Molly lekte med en mus i ridhuset härom dagen berättade Henrik och gissningsvis skrämde hon livet ur den till slut för jag hittade en död mus på ridhusbotten två dagar senare.

Och nej….jag har inte ett havrekorn framme utan allting är i rejäla plasttunnor men mössen kommer uppenbarligen ändå så det är bara att fortsätta med fällorna eller ”stå ut”.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Skulle också säga skaffa stallkatt eller stallkatter. Så slipper man ta hand om döda möss i fällorna. Ser sällan möss i mitt stall mer än när ngn av katterna stolt visar upp sitt byte…..

    Svara
    • Birgitta

      En del av mig skulle kunna skaffa katt direkt, den andra delen försöker vara mer klok och tänka efter.

      Dels medför en katt ytterligare ansvar och kostnader, dels är min man allergisk och det kan finnas risk för att Molly och katten inte kommer överens. Inte så kul att få skador på varken katt eller hund…

      Så jag väntar på ”rätt” tillfälle….Vad som kommer att kännas rätt återstår att se.

      Trodde ett tag nyligen att jag skulle behöva ta hit Gullis som lämnat det stall där han brukade hålla till i Staffanstorp men han ”flyttade” självmant till ett annat stall en halv kilometer bort och verkar trivas. Och det viktigaste av allt; de som äger anläggningen tycker om honom, matar honom och vill att han ska stanna.

      Svara
  2. Minstral

    Inne i huset har vi aldrig möss, skulle jag aldrig fixa. I stallet finns det ju såklart men vi ser dem väldigt sällan, förra året såg jag kanske 2 möss. Hittills i år är det lugnt trots att vi nu även har höns i en box. Vi har ju dock 2 helt suveräna katter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>