Hästvakt under semestern

Det är lustigt det där….ganska ofta är det så i mitt liv att det jag oroar mig mycket över antingen inte ens blir av eller så blir det inte så ”farligt” som jag inbillat mig i förväg.

Så har det än så länge visat sig med ”vem ska passa hästarna när vi reser bort” som varit det största ”minuset” jag kunde se innan vi flyttade till Ryhus.

Ja, som vi alla vet har jag ju inte precis behövt grunna vidare på detta just nu eftersom Coronan har hjälpt mig fullständigt vad gäller beslut om att resa 🙁 ! Det enda positiva med den skiten kan jag säga.

Men någon gång ska vi förhoppningsvis kunna/ våga resa igen och under tiden försöker jag att knyta kontakter som kan vara till nytta vid en eventuell resa.

Jag vill att hästarna ska stå kvar hemma och gå i sina vanliga hagar på de tider de är vana och när man bor så här ”off” är det lättare sagt än gjort att hitta någon pålitlig person i den närmaste kretsen.

De vänner och bekanta jag har bor antingen för långt bort för ett regelbundet commitment eller så är de inte det minsta hästvana.

Det är också svårt att många månader i förväg säkert veta om X eller Y kan ställa upp ett exakt datum och en hel vecka- saker kan ju hinna ändras och då står vi där….

Som en sorts plan B har jag hittat några hästpassningsalternativ som tex detta, jag känner förvisso inte till företaget/ personen alls men det kan jag hinna kolla upp om det skulle bli aktuellt.

Det finns förvånansvärt få företag som erbjuder hästpassning om man jämför med hur många hästklippare/ tränare och gud vet vad allt möjligt annat hästrelaterat som florerar och min gissning är att det beror på kostnaden, dvs att det kostar så pass mycket att få hästägare är villiga att betala?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fia Pobog

    Så är det nog. Ska det bli någon ekonomi i det så måste en företagare ta betalt. Ca hälften av timpenningen försvinner i moms och skatter. Och vill man ha det upplägget du önskar så måste ju ”dötid” i form av transport och det faktum att man bara kan vara på ett ställe när det behövs (in/utsläpp/ nattfodring osv). Det gör att det nog blir för dyrt för de flesta.

    Svara
  2. Erika Joy Isabella Nordberg

    Jag flyttar in med Tuva o andas häst undertiden du är borta ‍♀️

    Svara
    • Charlotte

      Åh, jag skulle älska att bo på Ryhus en helg eller vecka och leva lantliv, mocka, pyssla osv. Bara jag slipper rida

      Svara
      • Birgitta

        Jag kan hojta till när/om det blir dags 🙂 !

        Vicke vilar alltid när jag är bortrest och ponnyn rids ju inte oavsett.

        Båda är lätta att mocka till och väldigt lätthanterliga, hagarna ligger nästan vid stallet och allting är väldigt lättjobbat.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>