Tekniken inom hästvärlden

På temat ”allt var inte bättre förr” konstaterar jag att tekniken på olika vis verkligen har underlättat olika saker för oss hästägare.

Jag berättade nyligen om övervakningskameror och känner en hästägare som är överlycklig för sin.

Hästägaren har en ”kolikhäst” som tyvärr drabbats av detta elände ganska ofta och ägaren, som själv är iväg i tjänsten en del helger känner stor trygghet i att kunna ha koll på sin häst i mobilen.

Ett annat område där tekniken underlättar, framför allt i dessa Coronatider när man vill undvika resor och för mycket mänsklig kontakt är träningar över nätet.

På bilden ovan ser ni ett fantastiskt exempel på detta!

En bekant till mig tränar på bilden i mitt ridhus för sin tränare som befinner sig utomlands (!) och detta genom ganska enkel utrustning och utan att vara världens teknikproffs!

9 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Finns ingen anledning eftersom jag har 25 minuters körning till superridhus och supertränare .

      Web- träning ser jag som en ersättning om tränaren bor långt bort, annars är IRL trots allt bäst.

      Svara
  1. Anna

    Håller med om att jag hade föredragit att min tränare var på plats men jag är så himla glad över att vi kunnat lösa det enkelt nu när hon har flyttat utomlands. Kvaliteten på träningen är lika bra som när vi träffas live men såklart saknas möjligheten att hon hjälper till med t ex att visa, hålla, ”peta” rent fysiskt. Tekniken finns där idag och är i princip gratis. Vi kör via Zooms gratisvariant som kan ha mötena uppkopplade i 40 minuter. Eftersom min häst är och jag ändå rider korta pass passar det alldeles utmärkt.

    Svara
  2. Marlene Engström

    tänker när vädret och väglaget är piss! Testa, du blir förvånad över hur bra det är

    Svara
      • Birgitta

        Jag lånar ut ridhuset om/ när jag inte själv nyttjar det. Dock säljer jag inga ridhuskort då jag inte vill att folk ska kunna komma när som helst utan alla besök ska avtalas i förväg.

        Ridhuset lånas inte heller ut till de som har samma hyresvärd som vi själv för att inte skapa intressekonflikter (det är min man som är ansvarig för bostadsuthyrningen och han vill skilja på arbete och privatliv vilket jag absolut förstår).

        Svara
      • Birgitta

        Detta är ett jättesött litet sto med böljande man.

        B har aldrig satt sin hov i ridhuset och kommer förhoppningsvis aldrig att göra det eftersom det skulle innebära att något hänt med Vicke. Den sistnämnde skulle aldrig klara av att lämnas ensam i stallet utan sin mindre kamrat….det skulle vara om han var uppbunden i stallgången i så fall.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>