Det var INTE bättre förr…..

Ibland säger folk, skämtsamt eller på allvar att ”det var bättre förr”.

Någon gång kan det måhända upplevas så men många gånger är det nog mer ett önsketänkande eller så minns man helt enkelt fel.

Härom dagen, medan jag tog bort en bajshög från ridhuset slog det mig hur nästan ofattbart det verkar idag att ingen på den tiden jag började rida plockade upp bajs från ridhuset- inte på vår stora ridskola i alla fall.

Man lät bara bajset malas ner i underlaget- hur äckligt som helst, framför allt om man bestänker att vi hade minst 80 hästar i stallet inklusive polisrytteriet.

Idag tror jag inget ridhus hade accepterat att ryttare lämnar kvar bajs så inte tusan var det bättre förr!

En annan sorts bajs som vi förr inte var lika noga med som idag var hundarnas; jag kan fortfarande minnas när det här med hundbajspåsar var en nyhet. Tidigare var det inget konstigt om hundägare lät hundens visitkort förbi liggande lite varstans.

Samma sak med rökning för att ta ett helt annat ämne!

Tänk när man rökte hej vilt på restauranger, i lunchrum på jobbet eller inne på tjänsterum! Det finns ju inte på kartan idag och vem saknar det? Möjligen en del rökare?

Nej, det finns många exempel på att vi var…tja…grisigare förr…mer obetänksamma, mindre hänsynstagande, mindre rädda om miljön om inte annat. Så klart finns det exempel på motsatsen också men en del har absolut blivit bättre.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Charlotte

    Jag håller med! Och hjälmanvändandet var det minst sagt si och så med när jag var ung. För att inte tala om trafiksäkerheten. Mer än en gång har jag som liten åkt bil utan bälte liggande ner på ”hatthyllan” där bak i bilen. Med föräldrarna i framsätet utan bälten. Rökande…

    Svara
    • Birgitta

      Word!

      Jag tillhörde själv de som red och till och med hoppade ganska höga hinder utan hjälm innan man införde hjälmtvång på den ridskola där jag hade min häst uppstallad.
      Och jag vet en del äldre än mig som vägrade bilbälte långt efter att detta blev lag.
      Idag skulle jag känna mig naken utan både hjälm och bälte men jag tror att det till viss del i alla fall handlar om vad man är uppvuxen med så att säga.
      Hjälm kunde jag som sagt rida utan länge men bältet var tvång redan när jag tog körkort så det har jag aldrig struntat i.

      Rökning i bil var absolut inget ovanligt när jag var liten medan jag inte kan minnas när jag såg det senast de 10-20 senaste åren….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>