Lyckat hästköp!

Jag tycker att det blir vanligare och vanligare att ”man” varnar varandra för olika hästsäljare/ försäljningsstall och det finns numera specifika varningssidor på Facebook som man kan kolla av för att försöka skydda sig lite vid köp.

Själv planerar jag inget hästköp just nu men jag har ju faktiskt ganska nyligen köpt en häst även om jag fortfarande har lite svårt att greppa att jag numera äger mer än Vicke.

Och vad som än händer med B framöver, han är trots allt 23 år gammal, så måste jag, lite som en motpol till alla bedrövliga hästaffärer andra vittnat om på nätet berätta om hur otroligt lyckad hans försäljning var.

Tänk att jag hittade en så passande häst och att han dessutom blev såld av en så enormt seriös person.

Jag kunde inte ha önskat mig mer från varken B eller Helena som sålde honom till mig!

Inte nog med att hon gick med på att jag kunde vänta med att ta hem honom tills vårt stall var klart (jag bestämde mig för att köpa honom ganska många veckor innan dess), hon körde hit honom, gav mig en massa grejer helt gratis, sålde hur mycket foder som helst jättebilligt och framför allt; vi har fortsatt kontakt och det känns jätteskönt att kunna fråga henne om småsaker som hon trots allt vet bättre än jag eftersom hon ägt B i 10 år.

Jag är ju långt ifrån någon nybörjare själv men det är ändå skönt att fråga någon som säkert ”vet” och så var det tex när jag nyligen undrade över Baltis päls.

Ofta när jag tar in hästarna på kvällen är B lite småfuktig runt bakben och under magen och jag har funderat över om detta beror på hans enormt tjocka päls eller om det är något jag ska oroa mig över.

Slängde iväg ett meddelande till Helena på Messenger och frågade om även hon märkte att B blir svettig av att bara stå i hagen och när svaret kom efter 5 minuter kunde jag pusta ut 🙂 !

Mammutpälsen påverkar honom tydligen så pass och har ”alltid” gjort så det är inget jag behöver grunna vidare på!

Och nej, jag tänker inte klippa honom oavsett, dels för att han säkert hade försökt att riva stallet 🙂 och dels för att dessa varma temperaturer snart lär vara ett minne blott.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>