Mera måndag- veterinärbesök

Ja, träningen för Nina blev som tidigare nämnts inställd men jag hade även annat på agendan som tack och lov blev av.

Jag började med att köra min transport till Malmö och ÖB Service som jag anlitat i ca 30 år (!!!) till reparationer av de släp jag haft genom åren.

Idag ”beställde” jag en genomgång och besiktning därefter- jätteskönt att slippa hålla på med detta själv och köra fram och tillbaka.

Någon timme senare var det dags för ett avtalat veterinärbesök, munhåleundersökning för båda hästarna och den årliga vaccinationen för Vickes del.

Förra årets munhåleundersökning och vaccination på klinik resulterade i att Vicke blev jättetjock i alla benen och hade feber i några dagar- ”så klart” precis när jag var bortrest.

Som tur var tog min stallkamrat Elisabet och stallägaren Anette hand om Vicke på bästa sätt och höll telefonkontakt med veterinär och jag fick dessutom inte kännedom om hela förloppet förrän jag var hemma igen och Vicke hade kvicknat till sedan några dagar tillbaka.

Jag kan ju säga att det i sådana lägen är underbart med ett föredömligt agerande från de man anlitar som hästpassare; fel person hade dels förstört hela min USA-resa genom att kontakta mig ”i onödan” och dessutom kanske åsamkat mig rejäla veterinärkostnader genom att kanske av (fullt förståelig) rädsla för att ta hand om någon annans häst köra den till klinik/ ta ut veterinär för säkerhets skull. Är man erfaren vågar man ha is i magen om det ”bara” handlar om som i detta fallet svullna ben och feber och jag menar så klart inte att man ska lämna varken sin egen eller andras hästar åt sitt öde hur som helst men det förstår ni säkert.

Jag misstänker att Vicke drog på sig någon lättare infektion på kliniken eftersom han aldrig reagerat på vaccin förut så i år ska det förhoppningsvis inte bli varken feber eller svullna ben.

Hästarnas munhåleundersökningar gick hur bra som helst, båda hade knappt något som behövde åtgärdas annat än med lite slipning av mindre hakar. Väldigt skönt att få detta kollat; jag har ju aldrig själv låtit kolla B:s tänder och köpte honom obesiktigad och han är ju trots allt ingen ungdom längre.

Men veterinären tyckte att han var en ”ur-häst” med tänder därefter 🙂 så än finns det inget att oroa sig över för hans del.

Jag rådfrågade också veterinären om hans hull som hon tyckte var helt lagom, han får inte bli fet men ska så klart inte heller falla ur.

Själv är jag mest förundrad över hur en ponny kan stå på fri tillgång av stråfoder utan att varken äta upp allt eller sprängas 🙂 , det har jag aldrig varit med om tidigare ha ha ha!

Nu har jag precis ätit resterna av gårdagens middag (moussaka med potatis i stället för aubergine) – det är sååå skönt när man gör stora portioner och kan ha mat i flera dagar tycker jag!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>