Mina läsare (33)

Här kan du läsa några av mina läsares presentationer och om du själv vill skriva en så är du välkommen att maila den till bm6610@ hotmail.com

Anki

Hej!
Hamnade på din blogg för något år sedan. Jag är Mini´s mamma. Bor i Östersund.
Red själv som ung, sedan sponsor och ponnymamma under ca. 15 år tills Mini flyttade till Skåne/Danmark.
Fortfarande hästintresserad. Just nu räcker det för mej att rida i en dressyr ”tant” grupp på ridskola en gång i veckan bara för att det är så himla kul!
Tycker det är intressant att läsa tankar och funderingar kring hästliv. Spännande infallsvinklar.
Hälsningar från Anki

Anna

Jag heter Anna. Sedan ett tag tillbaka bor jag i Frankrike och här rider jag tyvärr inte alls men annars har jag ridit sedan jag var liten, med ett längre uppehåll under studietiden. Har ridit på ridskola samt haft medryttar-/foderhästar, ridit hästar åt andra osv men aldrig egen häst. Alltid varit mest intresserad av dressyr men har hoppat en del också. Tycker att det är roligt att läsa bloggen för att få lite stall- och hästinput även nu när jag inte rider.

Anna-Kajsa

Jag är ytterligare en ryttarfikare som brukar läsa här. Jag bor sedan 2013 på en gård i södra Skåne med min make, våra fyra hästar och två katter. Jag driver ett eget företag där jag bland annat utför kommunikationstjänster och arbetar som ridsportjournalist.  Jag och min man tävlar och tränar dressyr och Working Equitation. Tillsammans håller vi även en del träningar i WE, och jag arbetar med grenen både nationellt och inom distriktet.  Hästarna i familjen är ett hannoveranersto f 2000, hennes hingstföl e Firenze f 2014, egna uppfödningen e Highcruiser f 2008 och makens lusitanovalack f 2003. Jag gillar att diskutera hästar och ridning, och det får man ju chans att göra på din blogg. Sen förundras jag ibland över att en del ämnen verkar vara mer kontroversiella än vad jag trodde att de var. ( t ex foder- och täckesfrågor) Med eget stall sedan snart 20 år tillbaka har jag inte riktigt koll på hur snacket går i de större inackorderingsstallarna, men jag har förstått att mycket av de ämnen du tar upp till diskussion förekommer där. Förutom de inlägg som inbjuder till diskussion uppskattar jag att läsa om din vardagsträning, även om de inläggen inte lika ofta leder till kommentarer. Det finns väl en viss portion av igenkänning där.

AnnH

AnnH Dressyrryttare och deltid C-tränare i Stockholm. Tävlat t o m SB:1.

Har en 10-åring e VDL Prestige och en mkt trevlig 7-åring e. Bocelli.

www.annhammarlund.se

Åsa T

Jag är 42 år, började på ridskola för 6 år sedan och jag och min man köpte vår första häst för 3 år sen. Nu rider inte mannen längre (och första hästen är såld) men han är mitt bästa support på tävling. Nu har jag en fin valack på 12 år som hjälpt mig med självförtroendet. På ett år har vi gått från att hoppa 50 cm till att tävla med placeringar på 1m, det är fantastiskt kul!
Jag lärde känna Birgitta när vi stod på samma ridskola, men har nog egentligen lärt känna henne mer via mail och bloggen. Nu träffas vi ibland med våra hundar. Min storpudel Vilja älskar Dalby hage. Jag tränar Vilja i Agility, men mest är hon stallhund och gillar när hon får följa med på uteritter, vilket hon oftast får. Jag har 3 vuxna utflugna barn, och jag är inte mina djurs mamma. Jag gillar Birigitta och i mångt och mycket har vi samma åsikter, även om jag aldrig skulle uttala mig om dressyren som definitivt inte är mitt område…

Cia

Hejsan,
är en tjej på 40 som bor i Sandared utanför Borås, vi hänger på samma ”ryttarfik”.
Är mor till 2 söner som också riden , mer eller mindre.
Min nuvarande häst Winston har jag haft i 1½ år. köpte honom från sonens ridskola och började om från början. Winston är en Holländare e cabochon – Appolonios xx. Han är min 4:e häst. Är en hobbyryttare jag också som tränar och tävlar på gräsrotsnivå just nu är det LB som gäller. Mitt förra sto Rosea tävlade jag till L.A, sen insåg jag efter 3 år att hon verkligen inte ville springa på dressyrbanorna, hon ville HOPPA.
Hästen innan dess var min gentleman och själsfrende Romantique, vi tävlade upp till msv och tävlade aktivt i lätta klasser under många år. honom hade jag i dryga 18 år.
Läser även om Soya, då jag själv har två blandras hundar av bordercollie typ. Habibi (huligan) 3 år och grand oldladyn Cindy 13 år.
Tycker om att läsa din blogg och kommenterar då och då. Du har kul inlägg och uppdaterar ofta! (något som jag själv också borde göra.
Tack för att du delar med dig!
mvh
Cia

Cristel

Hej!
Jag läser nästan varje dag, men kommenterar inte så ofta. Hittade bloggen via ”ryttarfiket”
Jag är 37 och har en häst, två hundar, två katter och en man. Är en inbiten och kronisk uteryttare som älskar att rida på expeditioner i skogen eller busrida på härliga grusvägar. Ponnyungen i mig älskar det.

Dressyrtant

Jag, Dressyrtant, läser allt på bloggen men kommenterar sällan. Har ett jobb inom skolvärlden och kanske är det så att jag kommenterar tillräckligt där…
Jag är 42 år och ser mig själv som en hobbyryttare. Jag är inne på min femte häst. ”Dunderklumpen” som jag kallar honom köptes inte långt från där du bor men jag bor i Gbg så han fick åka många mil när jag hämtade honom som nybliven treåring. Faktum är att X har varit med och ridit in min klump. Han fick hjälpa till lite eftersom klumpen inte ville ha någon på ryggen… Det fick jag inte reda på förrän långt senare och det var nog bara bra, annars hade stegringarna nog gjort mig livrädd.
Nåja, det har tagit oss ganska lång tid att komma dit där vi är idag. Klumpen växte länge och på alla bredder. Dessutom är han en ängslig individ men också dominant, inte en helt lyckad kombination… Nu är han åtta år och vi är kvalade till MSV:B .Han är efter Rubinrot och är såklart skimmel. Han var kolsvart med vit svans när han var tre. Bedårande! Nu är han snart vit… Men fortfarande svarta be . Han är 175 cm ( jag har slutat mäta) och väger runt 780 kg… Dessutom har vi i år fått gå upp till 160 cm – täcken.
Jag tränar två dagar i veckan eftersom jag anser mig själv vara talanglös… Vi rider ut och hoppar. Älskar att rida fort men det får jag äta upp dagen efter så jag har fått sansa mig lite. Klumpen går i en stor hage med tre kompisar. Att ställa honom i en grushage är inget alternativ då jag inte kan hantera den överskottsenergin som blir.
Så mycket mer finns inte att säga om oss tror jag, mer än att jag läser din blogg främst för att du verkar vara lik mig, men också för språket i den. Fd svensklärare och nu rektor får rysningar över folks inkompetens inom språkområdet…

Emilia

Lärde känna dig när vi båda stog på MR men sen flyttade jag och några år senare köpte jag en Akribori-avkomma och googlade på det så dök just din blogg upp :). Idag har jag ingen egen häst men sedan snart två år tillbaka en underbar medryttarhäst som jag får träna och tävla.

Eva i Lux

Eva i Lux är jag.

Har bott i Luxemburg i 20 år (det skulle egentligen ha varit 2….).  Känner Birgitta initialt från Ryttarfiket och sen har vi träffast IRL, både här och i Sverige.

Jobbar på Europeiska revisionsrätten, bor i egen lägenhet, ingen karl för tillfället – det var ett tag sen – men en bra man är inte lätt att hitta i detta pytteland.

Roar mig istället med mina 2 hästar, Calvin Klein (17) och Primaballerina (11) som jag har stående i ett mycket trevligt privatstall, med roliga och duktiga människor.

Calvin (Holst/Old) som sedan många år även går under det välförtjänta namnet Calvin the Destructor, är allt annat än klein (liten), 179 och världens mest fantastiska häst förstås.  Vi är bästisar och har varit med om väldigt mycket sen jag köpte honom som oinriden 3-åring.  Faktiskt var det jag som gav honom namnet som föl (köpt av vänner), då namnet skulle börjar på C och gärna ha med mode att göra.  Dessutom är Kalle (Calvin) och Hobbe min favoritserie!  Ja, Calvin är bara bäst.

Även Prima (Trak) köpte jag som oinriden 3-åring.  Fick ett tips, åkte dit, ville ha.  Säljarna undrade lite försynt om jag inte ville se henne UTANFÖR boxen också, så det gick jag med på :o)  Hon sprang några varv i en paddock och sen skrev vi kontrakt, jag betalade 4,500 euro….  Det skulle bli min skogsmullehäst, som varje år planerades klämma ut käcka föl som jag skulle sälja och tjäna pengar på!

Hästen skulle ”ersätta” mitt Trakehnersto Fleur, som tragiskt avled med sitt 5:e föl i magen, 7 månader dräktig.  Gillar hobbyavel och är Trak-fan. För att göra en lång historia kort, Prima är numera en mycket framgångsrik HOPPHÄST, hon slank in där av en total slump!  Jag hoppar inte själv, det gör en yngre tjej.  De har vunnit mer framgång än jag kan radda upp och min häst har uppmärksammats på olika sätt, till min stora glädje och stolthet, för att inte tala om mållösa förvåning!  Needless to say, hennes värde är ”något” högre idag.  För drygt 3 år sen fick hon ett föl, Carousel som är såld.  Hon ska betäckas igen, jag har inte bestämt när, kanske redan i vår.  Jag är (i alla fall så här års) lite trött på tävlandet av personliga anledningar. 

Förutom då att Prima hoppar 1 gg/veckan, rids båda mina hästar dressyr och våra underbara skogar.  Calvin som var en fantastisk hopphäst och med vilken jag hade stora planer, kan tyvärr inte hoppa mer (förutom småskutt), pga 2 omfattande operationer i hf.  Att han över HUVUDTAGET kan ridas är något av ett mirakel, men den historian är alltför lång.  På hemmaplan tränar vi M-dressyr, men han har bara tävlats en gång sedan -06 och det var i en L-klass i somras och inte med mig.  Varje dag han är frisk och kry, är en gåva.

Jag är för omväxling och kan garantera att jag med mina ibland oortodoxa metoder, ser till att hästlivet blir sådant, aldrig tråkigt!  Många gånger har jag helt enkelt varit tvungen att använda fantasin till bristningsgränsen, då jag inte alltid är fysiskt frisk och därför inte kan rida så som jag vill varje dag. 

Jag har väldigt roligt med mina hästar och jag tror de uppskattar sina liv.  Att de gillar mig, det är det ingen tvekan om.  Vi är lika knäppa alla tre.

Min vana trogen, blev jag här väldigt långrandig. 

G

G – från Karlstad, Värmland

36-årig distansritt-hang around med halvfoderhäst och debuten 50 km på gång under hösten 2013.
Numer även ponnymorsa då vi (jag, men mannen tycker nog ändå att det är lite kul) köpt en 19-årig maxad B-ponny till våra barn, framförallt dottern som ridit sen 5,5-årsåldern.
Läser gärna bloggar, tycker gärna saker och håller ibland med ibland inte. Kul och underhållande att läsa är det helt klart.

Görel

Jag brukar läsa Birgittas blogg ganska flitigt och kommenterar då och
då. Till skillnad från många andra så har jag ingen häst och har bara
ridit några få gånger. Har stor respekt för hästar och tycker de är
mycket vackra att titta på. Största anledningen till att jag läser
Birgittas blogg är Soya. Jag har en kullsyster till henne som heter
Zahra. Soya och Zahra är mycket lika på många sätt och det är roligt att
se dem tillsammans, tre år i rad har jag och Zahra åkt till Birgitta för
att träffas och prata hund. Har även träffat både Archie och Kreon,
liksom Gullis och Mimmi.

Genom Birgittas blogg lär jag mig mycket om hästar, men det lockar mig
inte att rida. Fast jag ser hästar på ett nytt sätt. Hästar skulle lämpa
sig väl att måla eller teckna av. Min stora hobby är att skapa i olika
tekniker. Målar i olja, tecknar, syr historiska dräkter, munkorgar till
whippets i läder till race, stickar, väver band i brickvävsteknik med
mera. Jag bara måste se om jag klar av att få till det hela. Har
tidigare fött upp siameskatter och har fortfarande 5 siameser. Tränar
agility med Zahra och även whippet race med Zahra och min andra whippet
Hilda. Med alla de intressena finns det ingen plats för någon häst. Men
det finns många hästar runtomkring där vi bor och att studera dem på
håll räcker för mig.

Hanna

Jag är en 28-årig tjej som bor i sydöstra Sverige, Kalmar län. har alltid älskat hästar men om jag har någon talang har jag tyvärr inte fått så stor möjlighet att utveckla den i yngre år av olika anledningar. Jag hade ändå förmånen att få sköta om pappas avställda travare dagligen och det var skogsturer som sysselsatte oss, en 18 år lång vänskapsrelation som jag aldrig kommer glömma – vilken häst det var! När jag var 22 år skrapade jag ihop pengar och köpte en underbar häst från en ridskola jag praktiserade på – nu skulle talangen utvecklas! Men det gick i stöpet även denna gång efter knappt två år fick jag akutavliva honom…Vilket skrämde bort mig nästan helt och hållet i flera år. Nu har jag äntligen kommit igång igen! Började på ridskola förra veckan.  Mkt tack vare inspirationen bloggare som du ger mig, nu kan jag inte hålla mig undan längre. Älskar att läsa din blogg Birgitta och har varit här i snart ett halvår, men kommenterar inte så ofta. Tycker om ditt raka och ärliga sätt, att du luftar dina åsikter och delar med dig av din hästvärld- Det är både lärande och roande att läsa din blogg, keep it up!
Hanna

Jessica

Jag heter Jessica, blir 33 år och finns i Enköping, där jag bott sedan 2009. (Jag är dock född i Lycksele och uppvuxen i Vingåker där jag bodde från 3,5-15 års ålder, och även återvände till efter att ha pluggat på Hästskötarlinjen i Årjäng ett par år.) Där bor jag med min sambo, mina två barn (Lucas 8 och Tim 3 år) och våra två hundar och tre katter i ett radhusområde.
Jag jobbar som fotograf åt Ridskolefoto.se som åker runt och fotar på tävlingar och även ordnar trevliga bilder för att presentera verksamheten på landets ridskolors webbsidor. Dessutom fotar jag privata sessioner och då även hundar förutom hästar.

Förutom detta så driver jag även flera bloggar, där Stalltjej.se är den jag lägger mest energi på.
Den bloggen startade jag med en nätvän, Agnes, den 1/1-12 och tanken var från start att skriva om våra erfarenheter vi fått genom att jobba med hästar både i och utanför landets gränser. Vi hade ambitionen att alla skulle hitta något kul, intressant, tänkvärt eller läsvärt. Den linjen håller jag än idag, men idag har Agnes flyttat till Thailand, och en ersättare för henne kommer att introduceras lite lätt i form av en läsare som var intresserad av att ta steget in i bloggandet igen, Frida.

Nu är jag den föränderliga typen, skytte som jag är, så jag kör en EBM (Extreme Blogg Makeover) vår och höst, både med design och innehåll, så vi får se vad läsarna röstar fram för innehåll på bloggen när den nya designen är klar. Det verkar bli fortsatt mycket fotoinlägg, tips och råd för att sköta om hästen, variera ridningen och underlätta vardagen i allmänhet. Plus fortsatt mycket kuriosainlägg med hästanknytning och ett stort läsarengagemang i form av frågor, tävlingar mm.

Din blogg hittade jag när jag googlade något, och fastnade omedelbums. Den känns välskriven, trevlig och rolig, och ”mogen” på ett skönt vis. Efter att ha spenderat ca 28 år i stall världen över, så har jag många olika intryck och erfarenheter, men någonstans finns ändå en ”grundinställning”, och där verkar vi båda vara väldigt lika. Mycket av det du skriver känns som sunt förnuft för mig, men jag vet väldigt väl att det tyvärr inte är lika naturligt för andra alla gånger. Men det är därför bloggar som den här behövs. För det vett du besitter och skriver om här, sprider sig som ringar på vattnet, och det gör mig glad!

Johanna

Johanna heter jag. Hittade bloggen av en slump och läser lite då och då. Brukar inte kommentera så mycket, bara om något är direkt träffande eller upprör mig. Tycker det är en bra bladning på innehållet i blogget och jag gillar att läsa den. Jag är 36 år gammal och stationerad i Köpenhamn just nu. Har ett Danskt Varmblod på 5 år som jag köpte här i Danmark och ridit in själv. Tanken är att han ska följa med tillbaka till Sverige om något år. Hästar har varit en del av mitt liv ända sedan jag var liten och jag har hunnit med att äga några stycken, varit medryttare på flertalet, tränat andras hästar, och jobbat internationellet i 2 år…men det var många år sen nu…. Mest intresserad av hoppning och fälttävlan, men börjar inse att dressyr blir intressantare ju äldre man blir, haha 🙂

LenaB

Är 45 år, bosatt i Vellinge i Skåne men har mina rötter i Småland och Halland.

Har alltid ridit och hållit på med hästar och är allmänt djurtokig!

Min nuvarande häst är en dam på 18 år som kom till mig i somras. Hon heter Rose Garden (Rosa till vardags) och har ett förflutet som hopphäst, hos mig får hon dock dressyra sig i stället. Rosa är min 4:e egna häst, hennes föregångare är ”Stella” (fullblod), Cyklon (halvblod) och Simson (lipizzaner). Förutom dessa fyra egna har det också funnits ett antal delägda, hästar som jag ridit in och utbildat, andra som jag ridit och tävlat samt en hel hop lektionshästar som passerat revy i mitt hästliv.

Jag läser bloggen i stort sett varje dag, men kommenterar mer sporadiskt. Att jag hittade hit var av en ren slump, googlade något om dressyr i Skåne, men sen var jag ju fast! Jag gillar verkligen denna bloggen, åsikterna stämmer överens med mina, Birgitta är rak och ärlig och språket är bra!

Ännu så länge har vi bara hunnit träffas en gång ”på riktig” och då som hastigast på en Kyra-clinic, men förhoppningsvis blir det fler gånger!

Lina Jonsson

Hej hej!

Jag skulle gärna vara med på din bloggpresentation. 🙂

Jag är en 26 årig hästtjej som ridit i snart två år. Ganska ny då med andra ord.
JJag har läst den här bloggen under ett par veckors tid, men inte kommenterat något än.
Så jag tänkte iaf att det kanske skulle vara bra med en presentation först iaf. :=)
Jag bor strax utanför borås med min kille och våra två voffsingar. Det är två schäfervovvar.
Tyvärr har jag inte haft någon möjlighet att köpa häst än så länge. Men jag drömmor om det varje dag.
Tankarna kretsar alltid kring något med hästar.. 😛

Hälsningar Lina

Du får gärna lägga till en länk till min sida som jag precis har skrivit om djurförsäkringar. (katt, hund, häst)
http://www.xn--djurfrskringar24-1nb53a.se/

Lina S

Jag är den som på bloggen nämns som ”Birgittas gamla hästskötare”, ha ha.
När jag var 14 år (7 år sen… herregud!) började jag sköta Birgittas dåvarande häst Décima som stod uppstallad på ridskolan jag red på. Sen såldes Décima och Archie kom in i bilden. Honom skötte jag tills Birgitta bytte stall. Efter det hjälpte Birgitta mig hitta en medryttarhäst i samma stall som hon stod i och då red jag även lite lektioner för Birgitta.

Nu är jag 21 år, bor i Malmö och pluggar till förskollärare. Har ridit i snart 12 år. Är för tillfället ofrivilligt hästlös men snart kommer jag ha en medryttarhäst igen vilket är det bästa upplägget för mig.

Jag och Birgitta har väldigt lika syn på hästar och det mesta i övrigt. Vi har haft många roliga tävlingar tillsammans där jag varit med som skötare. Nu har vi mest bara kontakt via mail/sms, men jag hoppas snart kunna följa med på fler tävlingar när Kreon fått lite mer rutin på det hela!

Maria

Hej!

Jag heter egentligen inte Maria, men mitt namn var redan upptaget, så jag tog andranamnet. Vet inte hur jag hittade hit för flera år sedan, men tycker om bloggen för att den är fräsch med nya ämnen, en intelligent, vuxen skribent med många åsikter, Birgitta hankar fram på samma nivå som jag i dressyr gjorde och har ungefär lika mycket otur som jag med hästeriet. Blev sur och gjorde en paus när Birgitta så kraftfullt hade åsikter om gatuhundar, vilken jag har en, men har förlåtit Birgitta (vilket hon varken vet det ena eller andra om och förmodligen inte led det minsta av heller) och är tillbaka ganska dagligen. Har bott i Skåne, ganska nära Grevie, men är tillbaka i Hufvudstaden och har faktiskt tränat en del för AnnH, som jag gillar. Nu har jag hängt undan dressyrsadeln och plockat fram westernhatten (med inbyggd hjälm) och tänker vara redo den dagen trail blir en OS-gren, med mitt fläckiga kreatur av kallblodstyp :).

Minstral

Har ”lärt känna” Birgitta på torgets veterinären som det hette en gång i tiden, när veterinären stängde ner startades ryttarfiket. Har träffat Birgitta irl när hon hade häst på ”sin ridskola”. Jag bor på gård där min make har ardennerhästar och jag har korsningen Misty och två shettisar. Har även ett stort hundintresse och har haft schäfern Mimmi som vi fick ta bort januari -11, har nu schäfern Asta 1½ år.

Jag försöker mig på dressyr på Misty och tränar för en fantastisk duktig tränare en gång i vecken. Just nu tränar jag i en grupp där vi tränar bommar och små hinder, fantastisk nyttig träning även för dressyrekipage. Tävlingar har det inte blivit så många och absolut inte något nivå att tala om. Har startat några LB med godkända procent. Jag har inte så höga ambitioner och det är nog tur för det kvittar hur duktig jag varit, jag har en häst som inte har förutsättningar och hon har mycket emot sig. Men det gör mig inget, vi har kul ihop och jag lär mig fantastiskt mycket på henne. Misty har jag haft som föl och jag hade hennes mamma, Minstral. Innan jag köpte Minstral red och tävlade jag en arabvallack, Savve, dressyr LB, LA och hoppning lätta klasser.

Jag gillar denna sida för att det är ett blandat innehåll och för att Birgitta inte är rädd för att vara obekväm ibland. Dessutom känner jag att jag delar Birgittas hästfilosofi i mångt och mycket.

När jag inte pysslar med mina djur eller umgås med make och dotter jobbar jag som medicinsk sekreterare på en njurmedicinsk enhet.

Moa

Jag hittade till ryttarfiket.se via en gammal stallkompis, och vidare därifrån till Birgittas blogg. Läser i princip dagligen, håller med om nästan allt och inte alls om ett fåtal saker, men uppskattar Birgittas rättframhet.

I dagsläget har jag tre egna welsh cobbar; en hingst, en valack och ett ungsto. Tanken är att rida och träna med valacken och delvis med hingsten, och avla på stoet.

Till vardags jobbar jag som webbutvecklare, och webben är en passion nästan lika stor som hästarna. Det är helt ofattbart löjligt roligt. 😀 Jag kombinerar gärna mina två största intressen och bygger hästrelaterade webbplatser, bland annat hjälpte jag Birgitta att få igång sin nya blogg.

My

Får ju presentera mig också. Är i 30 års-spannet och bor ganska nära Birgitta, trots det har vi bara lyckats ses två gånger med 11 år emellan, så är det när man bor ”för nära”.  Första gången var på strandritt i Skummeslöv/Hemmeslöv (glömmer alltid vilket) då jag var och red med mitt dåvarande halvblod Chirovena. Genom åren har vi följt varandra och andras liv på ryttarfiket.

Numera har jag två halvblod, en liten grå KWPN-valack som är känslig och hysteriskt rädd för det mesta, vilket ledde till att jag när läge gavs köpte en 2-åring efter Bocelli som jag hoppas ska bli en bättre fungerande ridhäst för mina mål. I huvudsak har jag ridit hobbyridning och dressyr de senaste åren, Chirran gillade inte hoppning och min nuvarande fungerar inte att hoppa med, i alla fall inte med mig på ryggen. Därför är han nu pensionerad och bor på lösdrift hos min mamma, där han stortrivs med livet och att själv få bestämma allt. Med min nya häst hoppas jag på mer blandad ridning, inte bara dressyr (även om han är dressyrstammad). Han är född 2010 och är riden ”på riktigt” sedan januari 2014, mest hoppning, pga inridarens intresse, men nu dressyrar jag, hoppar och rider ut i skogen själv 😉 Äntligen har jag min allroundhäst!

Petra

Jag heter Petra och har även jag lärt känna Birgitta via ryttarfiket.se. Vi har även träffats ”live” en gång, sommaren 06 i Malmö.

Jag är född -73, är gift och har en dotter som är 6-år. Vi har varsin häst, Jag en halvblodsvalack; Hartwell (egen uppfödning) på 4:år e: Nobel och Alva har en shettis på 22 årvid namn Cavallos Brallo, men går under namnet Baloo. Shettisen rids och körs, och Hartwell blir nog ffa dressyrhäst. Jag har tävlat både hopp, dressyr, fälttävlan och körning i lätta klasser under ponnytiden. På häst har jag tävlat både hopp, dressyr och fälttävlan som ”ung” men är nu mer inriktad på dressyr. Inte tävlat på många år, men hoppas komma igång igen. Bor på hästgård i Västra Götaland några mil från skövde.
Följer bloggen då jag tycker du skriver på ett bra sätt.

Prick

Hej! Jag är en glad hobbyryttare från -67 med två ridhästar (SWB). De tränas och tävlas i dressyr, banhoppning och fälttävlan på god hobbynivå. Den ena har varit uppe och nosat på CIC1* vilket är roligt men ack så kostsamt…

Håller hästarna i egen regi hemma vilket möjliggör att ha två, tränar mycket och åker gärna på kurser när det inte är tävlingssäsong, då får tävlingarna helt styra på helgerna.

Tycker det är roligt att följa dina tankar, funderingar och upplevelser kring träning och tävling.

Rackemarie

Och här är jag: Marie, 50 år. Började rida på ridskola när barnen började för sådär 14 år sedan och har därefter haft diverse lånehäster, foderponny, delat med barnen och sedan köpte jag min egen älskade kamrat i år som jag hade haft till låns under tre år. Tyvärr fick jag ta bort henne då hon fått ett diskbråck som inte blev bättre. Nu letar jag ny kompanjon. Mitt främsta intresse är dressyr, dressyr och dressyr. Hittade till Birgittas sida för några år sedan och har sedan dess varit en trogen besökare. Tycker det är kul att det inte bara är ungdomar som bloggar.

Rie

Jag, skogsmulle, läser det mesta på bloggen och kommenterar då och då.
Statlig pappersvändare. 52 år och blev med häst 1976. En 5 årig nordsvensk travare som jag hade tills hon var 28 år. Hon blev under sista sommaren rejält sparkad av en inhysing vilket hon inte repade sig ifrån helt. Hon fick två föl. Hingstungen damp ner året efter att vi köpte henne (överraskning!!). Honom sålde jag till stallägaren efter avvänjning. Stofölet fick hon -82. Henne fick jag avliva när hon var 14 år pga ringkota, troligen förvärvad efter en skentur. 1998 köpte jag ett halvblodssto som senare blev mamman till min nuvarande pålle. Hennes tidigare ägare köpte tillbaka henne för ca 5-6 år sedan.
Pållen föddes 2001 och vi lufsar i skogen. Anser mig vara mycket talanglös tyvärr. Egentligen borde han ha varit hopphäst, pga mycket bra hoppteknink och spänst. Ett arv från farfar Pilot kanske.

Vi har stallet på gården, som är utanför en mindre norrländsk stad. Tre boxar, f n bor bara två hästar där. Pållen och hans sällskapherre, ett 20årigt halvblod. Det är en pensionerad lektionshäst som vi har på foder.

Jag läser även mycket gärna om Soya. Jag saknar vår hund väldigt mycket. Han dog för 4 år sedan. drygt 12 år gammal.

Sara P

Hittade till din blogg alldeles nyligen. Är en norrlänning som efter ett par år i Stockholm lurade med mig maken och forstatte ner till Skåne där vi hittade vårt drömställe. Vi tog med oss tre hästar och en hund när vi flyttade, sedan dess har djuren på något konstigt sätt bara blivit fler så nu har vi nio hästar, fyra hundar och givetvis en Rut Stallkatt.

Är nog en riktig hästnörd och har alltid haft hästar som en stor del av min tillvaro, men ju längre jag håller på med de fyrbenta ju mer inser jag hur lite jag kan. Ambitionen är att rida och tävla i både fälttävlan och westernridning (reining) men just nu är tävlingshästarna mest bara halta och lytta.

Min blogg handlar mycket om hästar, men även om hundar, renovering, livet på landet och ibland också om dagsaktuella företeelser i den politiska sfären.

Lever efter mottot: En häst utan en ryttare är alltid en häst, en ryttare utan en häst är bara en människa.

Silverbjälke

Man på ca 45 år inom hästvärlden. Hästföretagare. mestadels med inriktning unghästar, utbildningar, hästhållning. utbildad och licensierad / diplomerad unghästutbildare, hästskötare, ridinstruktör och tävlar både egna och andras hästar i hoppning. har tävlat dressyr på medelhög nivå som ung. lite nördig gällande foder fakta – stater- följder och petig på hovar. 
 
Åsiktstfull och har lätt för att få andra att skaffa åsikter om mig.

Sofia

Hej
Brukar kommentera lite då & då. Gillar att tala om häst, tycker om denna blogg då den har lite attityd och vågar ha åsikter som inte alltid är så ”bekväma”. Rak & ärlig=det gillar jag!!
Är en 36 årig 3 barnsmamma som var OTROLIGT (!) optimistisk och tog upp hästeriet efter ca 7 års uppehåll. Småbarnsmamma=tidsbrist! Ville tävla på ovalen med mina kallblod, nu efter några års bearbetning accepterat att detta ska hållas på ren & skär hobbynivå och inget annat (tills vidare i alla fall).

Älskar kallblod har alltid gjort MEN någon gång skulle jag vilja ha ett stort halvblod. En ”riktig” ridhäst:) Ha en bra Söndag//Mvh Sofia

Sofia M

Jag är 31 år och lärde känna Birgitta när jag började rida på ridskolan (-04) som hon stod uppstallad på tidigare. Vi träffades i princip dagligen under flera år så en hel del hästsnack blev det ju
Jag slutade rida på den ridskolan ungefär samtidigt som Birgitta och Archie flyttade. Vi har tråkigt nog inte setts sedan dess och vårt hästsnack har övergått till lite sporadiska status/bildkommentarer på facebook och kommentarer här på bloggen. Läser bloggen varje dag.

Jag har alltid gillat och uppskattat Birgittas raka och ärliga sätt, till skillnad från en del andra. Men så är det ju, en del personer klarar inte av att få ärliga svar.

Idag jobbar jag på en ridskola utanför Malmö där jag trivs väldigt bra.
Har ingen egen häst. Rider lektion 2 ggr i veckan på ridskolans hästar. Brukar även hoppa min väninnas ridtravare eftersom hon inte vill hoppa honom själv. Han hoppade för första gången i början på Mars i år så han är rätt grön, men hoppar mer än gärna och faktiskt väldigt bra.
Så någon liten tävling ska vi nog komma ut på så småningom.

Stina

Hej!
Stina heter jag och träffade på Birgitta (och Kreon!) under en liten period jag hjälpte NN i stallet som bla ”städtant” 🙂
Jag är 21 år gammal och djupt förälskad i dressyrens ädla konst.

Jag har ett sto som jag själv har utbildat och vi är på väg upp (sakta men säkert) mot MSV och vi huserar idag inne på Lunds ridskola. Ett lite udda hästliv än man kanske annars är van vid.

Jag läser bloggen här kontinuerligt men kommenterar kanske inte så mkt (borde kanske bli bättre på det?). Här finns många kloka tankar och funderingar samlade!

Over and out 🙂
/S

Titti

Hej här kommer ytterligare en presentation från en hästtokig tant och bloggläsare.
Jag heter Titti och är 44 år. Jag bor i en liten, liten by i ett litet, litet hus strax utanför Lund i Skåne. Där bor jag tillsammans med min sambo, vår nioåriga dotter, hunden Jack Rassel (ja han är en Jack Russel) och den kvarlämnade katten Busan (hon ingick i huset). För att tjäna mitt uppehälle arbetar jag som psykolog inom skolan, där jag trivs bra. Jag har dock en dröm om att någon gång i framtiden kunna kombinera min psykologiska kunskap med min hobby, men det är något för framtiden än så länge.  

Jag har ridit större delen av mitt liv och jag har alltid varit tokig i hästar. Min gren är hoppning och jag hoppas att jag alltid kommer att tycka att det är lika roligt att hoppa som jag gör nu, för det är något av det bästa jag vet!! För närvarande äger jag en 6-årig, ca 168 cm hög, halvblodsvalack som bär det tjusiga namnet Catch Me H. Till vardags kallas han för Knatten eller Russet. Knatten är en häst som faktiskt både kan hoppa och sprattla för han har bra hoppteknik och han rör sig faktiskt ganska bra också. Men det är hoppningen jag satsar på och tror att vi kan komma längst med, då det är det vi är bäst på och tycker är roligast. Jag tycker att det är roligast i alla fall och jag utgår ifrån att Knatten håller med!

Vad ska man mer säga då? Jo jag gillar Birgittas blogg eftersom jag tycker att den är både rolig och tänkvärd. Här möts man av en god portion humor, samt funderingar och frågor i stort och smått och en min uppfattning ärlig bild av vardagen med häst. Lite påminner den mig även om mitt eget liv, så därför är det mycket igenkänningsmoment. Jag har själv börjat blogga och fick min inspiration till det bland annat från denna blogg! Jag måste säga att det faktiskt är väldigt rolig för där får jag fullt utlopp för min narcissistiska ådra! Kom gärna in och titta hos mig om du vill!

Trasselkvast

Jag kommenterar ganska sällan, men tycker för det mesta precis som Birgitta.

Är dryga 30 och bor i Sthlm. Har ett litet sto på åtta år, som jag tävlar och tränar främst i hoppning och fälttävlan. Mest rider vi ju dock dressyr så klart.

Är ekonom med egen firma och är därför flexibel och kan vara i stallet på dagarna, vilket är mycket skönt. Drabbas allt som oftast av känslan ”Herregud, jag sitter på min EGEN häst”. Hon är också verkligen min egen, hon älskar sin matte, och är i övrigt väldigt enkel och behändig att ha och göra med.

Jag sålde min förra häst, en riktig läromästare, för två år sen, och köpte detta sto skadat. Nu två år senare är vi äntligen ordentligt på banan (ta i trä ja), och hon blir bara roligare och roligare att rida. Jag längtar till varje dag i stallet – min frizon från allt annat.