Dagens träning

Ny träning för Birgitta idag och vi började med att rida i låg, rund form där Archie skulle vara mycket lösgjord och öka och minska traven och galoppen på volt. Denna övning gick mycket bra och jag jämförde med Décima som, som jag sa till Birgitta, skulle ta 1 timme att få så fin som Archie var efter 5 minuter.

Sedan var det dags att visa upp hur vi övat på skänkelvikningar under den gångna veckan. Jag tycker att de övningar jag gjort på egen hand har fungerat mycket bra men det kände gossen inte alls för att visa upp idag utan det var mer ”oj, något kittlar mig i sidan. Kan det vara en sidförande skänkel? Nä…tror inte det. Jag fortsätter att ignorera den. Nämen…kittlandet fortsätter!!! Vad vill hon??? Gå åt sidan??? Tror inte det va! Jasså…hon envisas! Jamen då kanske jag ska kosparka lite så att hon fattar att jag inte KÄNNER för att gå åt sidan”.

Lite så höll gossen på idag….suck… Visst blev det skänkelvikning men inte alls så bra som jag vet att han kan.

Archie är för det mesta ytterst samarbetsvillig men ibland när det tar emot eller han inte riktigt förstår vad jag vill så kan det hända att han försvarar sig med att framför allt försöka byta varv, vägra fatta galopp, bryta av från galopp eller ta små luftsprång i galopp. På sätt och vis är det skönt att han KAN visa humör eftersom han för det mesta nästan är FÖR beskedlig men så klart får han inte bli istadig eller inte kunna ta en skänkel eller en spö-korrigering.

Underlaget var ganska tungt idag men vi konstaterade att Archie har en superkondis och sällan visar trötthet. Fast kanske hans protester ändå berodde på att det var jobbigt att gå i det tunga? Hur som helst är detta inget som sitter kvar till nästa dag utan då är han snarare mer samarbetsvillig än innan sina små protester.

Som avslutning travade vi i det långsammaste tempo jag kunde få fram. Detta för att introducera passagen lite. Denna övning gick jättebra.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>