Mina Ullaredsfynd!

Om man studerar de bilder och filmer som finns på denna blogg och där Archie rids kan man kanske få uppfattningen att jag hela tiden rider med ett och samma schabrak, månad ut och månad in och vid alla möjliga tillfällen :=).

Om jag ska avslöja sanningen så är det inte ett och SAMMA schabrak som figurerar, däremot har jag 5 eller 6 exakt likadana schabrak.

Förklaringen till denna likformighet är enkel. Dels tycker jag givetvis att modellen är snygg och ändamålsenlig men det slumpade sig också så att jag vid ett tillfälle då jag var i Ullred sprang rakt in en en rea av dessa schabrak som då salufördes som ”2:a sortering” trots att jag aldrig riktigt lyckats utröna vari den andra sorteringen består av. Hur som helst såldes schabraken för 49 kronor styck (!!!!) och jag köpte på mig en ansenlig bunt. När dom blir så slitna att jag inte vill använda dom längre skänker jag dom till ridskolan och så får dom vandra runt på lektionshästarna ytterligare ett tag!

Vid ett annat tillfälle såg jag en plommonfärgad vinterjacka som visserligen var jättesnygg men jag behövde verkligen inga fler jackor. När jag såg att den kostade 79 kronor började jag dock tveka och min man sa ”köp den annars kommer du bara att ångra dig, den är ju så billig”.

Så jag köpte jackan och när jag kom hem och tittade på kvittot såg jag att den var inslagen för 29 kronor!!!! Så det är väl ett av de billigaste plagg jag köpt på senare år och jag har dessutom använt jackan massor av gånger.

Kan också tillägga att samtliga täcken som Archie har kommer från Ullred, han slapp till skillnad från Décima ”ärva”.

När Décima köptes fick den lilla (163 cm) dockan iklä sig Herons (173 cm) TÄLT, det såg inte klokt ut i början men hon växte snabbt i han kostymer.
Efter något år började hon själv dra 155 i täcken.

Archie är den nättaste av mina hästar och använder fortfarande 145-täcken och eftersom det numera finns så mycket både snygga och billiga täcken ville jag bespara honom att dra på jätte-tyg-sjok i onödan och jag sålde därför alla Décimas täcke när jag sålde henne.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>