Tillbakablickar: Blod, svett och….urin! (Eller: en seglivad blus)

Alla har väl hört talas om uttrycket ”blod, svett och tårar”.

Vad gäller mitt hästägande har detta inte bara präglats av ovanstående kroppsvätskor utan faktiskt också av kiss, HÄST-KISS!

Den händelse jag tänker på utspelade sig en varm sommardag, samma dag som Heron och jag hade återvänt till stallet från en tävling.

Sin vana trogen vägrade Heron att kissa någon annanstans än i sin box vilket ofta medförde att han var extremt kissnödig efter en lång tävlingsdag.
Han brukade alltid rusa in i boxen och under högljutt stönande (som lät nästan MÄNSKLIGT faktiskt) kissa floder….

Även denna gången gjorde han som han brukade, dvs sprang in i boxen och började kissa.
Jag, som hade ställt hans ryktspann inne i boxen gick samtidigt in för att ta ut den och jag måste ha svängt till med spannen på något vis och därigenom skrämt Heron för rätt vad det var, och under pågående ”kissning” så for han iväg och iväg for också en jättestråle med urin rakt på mig och min blus!!!!

Jag såg direkt ut som en deltagare i någon ”Miss wet-t-shirt”-tävling, kisset formligen dränkte in min mycket tunna blus som nu smet åt kroppen som ett ålskinn.

Jag kände mig så otroligt äcklad så det går inte att beskriva. Samtidigt hade jag inget annat plagg att byta om till och att vandra runt i stallet enbart iförd bh kändes inte som ett alternativ.

Jag sprang runt och skrek ”Heron har KISSAT på mig”. Det måste ha låtit och sett hur roligt ut som helst men JAG kunde av förklarliga skäl verkligen hålla mig för skratt!

Det som blev min räddning var 3 saker:

1. Min blus var mycket tunn
2. Vädret var mycket varmt
3. Urin är mycket rent

Så inom loppet av några minuter så hade kisset torkat och när jag tittade ner på blusen kunde man snart inte skönja det minsta spår efter vad som nyligen hänt. Ganska otroligt när man tänker efter!!!!

Och tro det eller ej….jag använder FORTFARANDE samma blus när jag tävlar (mer än 13 år senare)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>