Tillbakablickar: vita ridbyxor blir gröna

Vid ett tillfälle då jag hade varit och tävlat med Heron och var på väg hem fastnade vi i en av de längsta bilköer jag varit med om.Vi befann oss då ganska nära Lundåkrabygdens ryttarförening, på motorvägen mellan Malmö och Landskrona.

Vi stod stilla i vad som kändes som en evighet och till slut tröt mitt tålamod och jag klev ur bilen för att försöka utröna vad som hade hänt.
Jag fick snabbt klart för mig att det som orsakade stoppet var en lösspringade häst som rymt från en hage och som nu sprang omkring lite hur som helst på motorvägen.

Oturligt nog hade jag varken någon havrespann eller extra grimma med mig men jag bestämde mig snabbt för att försöka hjälpa till med infångandet av djuret, något flera personer redan höll på med.

Den stygga hästen sprang ganska snart ut på en jätte-åker, POTATIS-åker skulle det visa sig. Jag och flera med mig sprang efter, ner i den gyttjiga åkern och efter hästen.
Jag var flera gånger mycket nära att fånga hästen men precis när jag skulle grabba tag i dess man så stack den iväg.

Eftersom hästen nu inte längre var på motorvägen beslutade man sig för att släppa på trafiken igen och jag som själv hade en häst som behövde komma hem efter en lång tävlingsdag beslutade mig för att sluta spela hjälte och överlåta jagandet åt övriga hugade jägare.

Inte förrän jag kom upp på vägen igen märkte jag att jag inte längre hade vita ridbyxor på mig. Jag var nu iförd GRÖNA dito!!!!

Att springa omkring bland blöt potatisblast utan att detta skulle synas på ridbyxorna var en naiv tanke och ärligt talat hade jag inte ens en tanke på att försöka skydda kläderna medan jag lekte häst-jägare.

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna rengöra mina byxor från potatis-blastens efterverkningar men otroligt nog lyckades det.

Och dagen därpå läste jag i tidningen att häst-kräket var lyckligt infångat!

Om några dagar ska jag berätta om hur ridbyxorna något år senare fick ännu en ny kulör. DET är en mycket roligare historia än denna!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>