Händelserik tävlingsdag!

Även gårdagens tävling hos Trelleborgs ryttarförening blev för min del en ”eftermiddagsföreställning” så hästarna kunde gå i hagen på förmiddagen som vanligt.

Regnet vräkte ner under merparten av gossarnas hagvistelse men Birk ville trots det inte ens gå hem när vi kom för att hämta dom utan stod som fastfrusen längst bort i hagen. Fastfrusen är förresten fel ord, FAST-KILAD är nog en bättre benämning eftersom våra hagar fortfarande (dvs sedan i somras ungefär….suck….) består av lera, lera, lera, vatten, vatten och lera.

Även på tävlingsplatsen regnade det så gott som hela tiden och då är man mycket tacksam över 2 ridhus varav framridningsridhuset var stort och med mycket bra underlag (det man tävlade i var tyvärr mörkt och med väldigt hal ridhusbotten).

I LB:1 gick Archie mycket bra och den enda missen var egentligen att han halkade/ snubblade efter en galoppökning så att han nästan gick ner på knäna. Han återfick dock snabbt balansen och vände sedan direkt upp på medellinjen, rakt och fint som om ingenting hade hänt. Snubblingen ”kostade” bara 1 poäng och ingen placering så det var ingenting att säga om den.

I denna klassen blev Archie 8:a av 10 placerade och fick en flaska arnika i pris. Eftersom tjejen som blev 7:a fick ett dressyrspö och eftersom hon aldrig rider med spö medan jag aldrig linementar Archies ben så bytte vi pris med varandra.

Även i LA:1 skötte sig Archie exemplariskt och jag kände att programmet nu börjar ”sitta” lite bättre. Jämfört med förra söndagens LA-ritt (då Archie vann) var detta en super-ritt och jag var mycket nöjd. Nöjd var även domaren för Archie fick 67 % och blev 2:a i klassen efter en häst (Wonderboy) som vann överlägset på över 74 %.

I denna klassen fick Archie ett fint mörkblått dressyrschabrak så nu kommer nog många i stallet att göra ”kors i taket”. Jag har nämligen de 10 senaste åren inte ridit i annat än VITA schabrak och det finns ytterst få andra färger som jag kan acceptera på ett schabrak där mörkblått tack och lov är en av dom färgerna. Allt klär ju en skönhet sägs det men inte ens Archie hade fått i-klä sig ett rött schabrak tex (inte ens till jul :=)).

Efter avslutade ritter var jag så klart mycket glad men också ganska angelägen om att få åka hem eftersom det började bli sent på dagen. Jag hyste dock vissa misstankar om att det kanske skulle kunna bli svårt att ta sig loss från parkeringen eftersom denna varit mycket lerig redan då vi kom och det enorma regnandet säkert hade gjort marken ännu känsligare.

Och mycket riktigt! Mina värsta farhågor blev besannade och min bil vägrade att flytta sig en milimeter i den djupa dyn.

2 män från ryttarföreningen kom med en traktor och försökte dra loss oss men eftersom de inte kunde hitta någon fästanordning framtill på min bil gick inte detta.

Det hela slutade med att jag fick lasta ur Archie, traktorn fick först dra upp släpet på torrare mark och sedan fick den dra bilen i dess drakkrok BAKÅT tills den åter fick fäste. Under denna procedur stod den andre mannen och höll en säkert extremt undrande Archie i bara grimma och grimskaft, vi var vid det här laget enda ekipaget kvar på tävlingsområdet och det hade börjat skymma. Gissa om jag var rädd att mannen skulle råka tappa Archie! Jag såg för mitt inre öga hur vi skulle leta efter honom i mörket, tävlingsområdet ligger precis bredvid en havs-strand och man kan säkert som häst springa MIL innan man tröttnar.

Tack och lov visade Archie exempel på att även han, liksom mina tidigare hästar, inte låter något rubba honom i första taget så han stod relativt lugnt medan vi kämpade i leran.

Inte heller ”lyckades” jag ramla omkull i någon vattenpöl (se inlägg: Vita ridbyxor blir röda och bruna) denna gången och det var ju alltid något att vara tacksam över!

Resultat:

http://www.trelleborgsrf.se/Tavling/dok/080329_resultatlista_LH_dressyr.html

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>