Rapport från Ullared

Är nu hemkommen efter 5½ timmes intensiv shopping i Ullared!

Vi åkte från stallet 06.00 och var framme 2 timmar och 10 minuter senare. Inga köer (som vanligt vid den tiden) och det var bara att traska in. Även inne i affären var det relativt lugnt, inte som ibland då man nästan får armbåga sig fram med kundvagnen. Inte heller vid kassorna var det kö.

Köpte flera dunkar B-vitamin, flaskor med E-vitamin, glansspray (29:–/ flaska- superbra!), gummiband, 2 longeringslinor à 39:– (de jag har nu och som jag använder när jag tömkör är så trådslitna att de börjar bli farliga), jättesnygga ridbyxor i superkvalité för 249:– och en ny svart ridjacka för 279:–.

Köpte även en flugluva/ mask för 49:– som jag med facit i hand borde köpt fler av. Den satt som gjuten på Archie men lär inte hålla för en hel sommars bus med Birk (han fick en likadan och DEN kommer Archie garanterat att demolera tämligen omgående- han måste fingra på allt som ”sticker av”).

Flugspray och roll-on blev det också liksom ludd som vi ska sätta på hästarnas grimmor när vi flyttar till Yddinge över sommaren (där är det krav på att hästarna har grimma i hagen och förra året blev de rätt så skavda av det myckna grim-användandet).

Regntäcke med halvhals kostade 199:– och ett innetäcke i någon form av rost-färgat termomaterial gick på 229:–. Nya transportskydd för 99:– får ersätta de jag använt i flera år och som var intakta och fina tills odågan Archie har klivit itu dom (att de var så fina innan Archie kom in i bilden kan förvisso också bero på att de andra hästarna nästan alltid åkte utan skydd – nu är jag mer säkerhetsmedveten trots att även Archie står som en staty när han väl är inne i släpet).

Hittade tyvärr inga rejäla schabrak och vägrar att använda de tunna ”trasor” som säljs även om de är väldigt billiga (kostar typ 69:–).

Annars blev det den sedvanliga halvårsförbrukningen av schampo, duschtvål, tvål, tandkräm, kryddor, tvättmedel, hårfärg, deodoranter mm mm. En hel del ätbart slank också ner (müsli, knäckebröd, diverse bak-tillbehör mm). Godis och choklad är hur billigt som helst men där lyckades jag plocka fram karaktären och avstå från det mesta.

Klädesavdelningen i Ullared är enorm men tyvärr tycker jag att det mesta är av lite för mycket ”engångs-plagg-kvalité” och denna gången blev det bara ett bikiniköp (89:–).

Handlade för totalt 3700:– (dvs den gängse kostnaden ungefär) och förvånades som alltid glatt över att beloppet inte blev mycket högre.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>