Veckan som gått

Jaha….vad hände egentligen förra veckan?

* Jag skickade in träckprov på den lille och på Arch och båda var maskfria. Jätteskönt!

* På dressyträningen upptäckte jag att jag kunde rida med en hand. Där ser man!

* Archie och jag slog personligt höjdhoppsrekord på hoppträningen, en hel meter! Tjohej!

* Min för det mesta mycket svarta häst börjar nu få sin sommarfärg- tydligt brun. Trist!

*Inte heller denna gången lyckades vi få med oss en rosett från Skromberga ryttarförening. Retligt!

* Efter non-stop-regnande hela måndagen har vädret åter varit strålande i bokstavlig bemärkelse hela veckan. GRÄS-ligt bra för tillväxten i den hage där hästarna ska gå i sommar.

* Jag hade planer på att byta försäkringsbolag från Agria till Sveland men drog öronen åt mig efter tips på Internet om att man ska undvika byte av bolag för att inte riskera att det nya bolaget börjar krångla om hästen får en skada som den tidigare haft (i Archies fall tex knälessinflammation). Kan bara åter konstatera att man har stor nytta av olika diskussionsforum på nätet. Lärande!

* Morotsleveranserna upphör inför sommaren! Vi köper stora säckar med fina morötter för 40:-/ säck och får dessa levererat var 14:e dag. Ett gott kvällsmål tycker Archie. Nu får vi vänta på nya morötter i höst och innan dess hinner det väl komma lite äpplen på mitt träd hemma i trädgården. Äpplena är Archie inte alls lika förtjust i men han äter dom i brist på annat, i alla fall några stycken om dagen. Jag tillhör de hästägare som inte räds att fodra med äpplen, tycker det känns dumt att slänga fullt ätlig fallfrukt och ingen av mina hästar har någonsin reagerat negativt, inte ens Heron som kunde äta 20 äpplen om dagen utan problem.

* Jag och min man slutbetalade vår resa till Mallorca. Även om man inte ska planera för mycket när hästar är inblandade så är i alla fall TANKEN att Arch ska ha en lugn och behaglig semestervecka i hagen på Yddinge samtidig som vi har detsamma på vårt all-inclusivehotell i Alcudia med början 12 juli.
http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Spanien/Mallorca/Alcudia/Hotel/Grupotel+Amapola.htm?Search=True&CountryTrackerId=2772&DestinationTrackerId=6660

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>