Har Archie svalt en spelkula?

Om man tittar på Archies huvud i profil kan man tro att han har svalt en spelkula som har satt sig vid hans vänstra sida av käken, se bilder ovan!

Jag har bett Torbjörn Lundström, hästtandläkaren, att titta på ”kulan” och enligt honom är detta en medfödd ”defekt” som man inte ska bry sig om att försöka operera bort.Även en veterinär har fått klämma på kulan och det roligaste med den undersökningen var att den genomfördes liggande :=)!

Som jag har berättat i flera inlägg är Archie mycket orädd även när han ligger ner i boxen och man kan tillbringa långa stunder med honom på detta vis utan att han gör en ansats till att resa sig.En dag då veterinären som har sin häst uppstallad hos oss kom gående på stallgången fick jag en ingivelse och bad honom att titta på Archies kula som jag tyckte hade blivit lite större (förmodligen av att nosgrimman ligger an precis bredvid den).När veterinären skulle titta visade det sig att Archie hade lagt sig för att sova middag men det spelade ingen roll; han låg lugnt kvar medan veterinären klämde och kände på hans lilla ansikte :=)!
Även veterinären delade Torbjörns åsikt om att inte bry sig om denna lilla skönhetsdefekt så Archie får fortsätta att gå omkring med en kula i huvudet :=).

Om inte annat kommer han att vara extremt lätt att känna igen om han skulle bli stulen eller kidnappad :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>