Archie: Yddinges egen Going Kronos!

Först en dålig bild som egentligen bara vill visa en sak: Archies numera gräsliga grimma vilken gjort att jag skämtsamt kallar honom Yddinges egen Going Kronos!

I Yddinge måste alla hästar ha grimma på sig i hagen och förra året fick både Archie och Birk skav av de många timmarna med grimma på sig. Detta var innan vi korkade hästägare kom på att vi kunde sätta ludd som skydd runt grimmorna, så fort vi gjorde detta slutade hästarna att få skav.

I år tänkte vi vara förutseende och sätta på ludden direkt varför undertecknad fick i uppdrag att inhandla dylika vid klubbens vår-resa till Ullared. Väl i Ullared kunde jag konstatera att de enda ludd som fanns var GULA och ORANGA och eftersom bägge färgerna var gräsliga så valde jag den mest gräsliga (ska det va´ ska de va´ordentligt) dvs de oranga ludden.

Första gången vi satte på de nya och färgsprakande ludden på hästarnas grimmor gick mina tankar direkt till de travstall där jag höll till under en period i ungdomen. Där och då hade man säkert tyckt att dessa ludd var SKITSNYGGA.

Detta, tillsammans med det faktum att en internetläsare tyckte att Archie såg ut som en TRAVARE första gången jag publicerade en bild av honom på nätet har skapat mitt interna skämt; Archie: Yddinges Going Kronos!

Denna bild är ett försök till att illustrera vilken fin och stor box Archie har. Syns det?

Slutligen 2 bilder på Yddinges tjatigaste invånare, en anka som jag, för mig själv, har döpt till ANKIS!
Ankis kom tydligen flygande till Yddinge för några år sedan, ingen vet varifrån, och bestämde sig för att stanna.
Efter att Ankis försökt att dirigera den extremt täta trafiken på 108:an som går i närheten av stallet så blev hon vingklippt och håller sig numera mest till stallen och en intill-liggande damm.
Ankis är totalt orädd för hästar och jag har hittat henne i både Birks och Archies boxar liggande bredvid deras hö. Tack och lov är hästarna lika orädda för Ankis så de låter henne hållas.
De morgnar jag kommit först till stallet har jag mötts av en kvackande Ankis. Jag vet inte vad hon vill men ljudet är extremt tjatigt och tröttsamt att lyssna på.
Då min hästskötare Lina kom för att hälsa på för någon vecka sedan verkade Ankis direkt förstå (eller rättare sagt ANSE) att Lina var en inkräktare för hon höll hela tiden på att dra i Linas byxor och picka på hennes skor. Så gör hon aldrig med oss som hon är van vid.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>