Falsterbo Horse Show

På denna bana har man ridit ett par gånger….


Framridning utan hjälm


Jag är tydligen inte ensam om att rida med lite ovanligare färg på huvudlaget (en konkurrent kallade det vid ett tillfälle för RÖTT- det är brunt). Här Don Charly, vinnare av dagens ena klass med Minna Telde i sadeln.

Efter att ha landat på Sturup sent på lördagkvällen och sedan sovit i några timmar åkte jag, Lena och Josefine till Falsterbo horse show för att låta oss inspireras av dressyr på den högre nivån.
Och nog blev man inspirerad och ridsugen! Det blir jag alltid när jag ser på god ridning av högre klass och det var nog tur för Archie att jag inte skulle rida på kvällen. Då hade han fått gå så att det räckte och blev över *skratt*!
Van som jag hade hunnit bli vid Mallorcas gassande sol höll jag på att frysa ihjäl i blåsten i Falsterbo, den nybyggda läktaren under tak (fin!!!) var ett riktigt blåshål och räddningen blev till slut ett nyinköpt vintertäcke till Birk som jag och Josefine svepte in oss i.
En av mina första ridlärare (Åsa Stibner) var speaker och küren kommenterades trevligt av Karstin André och Ulla Håkansson.
Lika roligt som det är att titta på ekipagen inne på banan (där jag för övrigt själv har ridit många gånger med Heron- dock på en annan nivå) tycker jag att det är att studera vad som händer på framridningen.
Noterade att många red fram utan något på huvudet och att ca 50 % red med långa hjul/stjärnsporrar medan övriga verkade föredra den typen av sporre som jag numera använder (gansk lång och med en liten kula som ”avslutning”).
På denna nivå ser man inga skumpande ryttare, gapande hästar eller annat som stör ögat så det var allt igenom en trevlig upplevelse.
Efter dressyren passade vi även på att titta in i några av de enorma mängerna tält där man sålde allt som man kan tänkas behöva för häst och ryttare och mer därtill.
Trots att jag är erkänt shoppning-glad och hade en välfylld plånbok med mig blev det inget annat köp än 2 schabrak för 100:–/ st.
Jag har märkt att alla mina schabrak blir rätt så slitna relativt snabbt och framför allt så KRYMPER de trots att de tvättas i 40 grader så numera köper jag hellre billiga och snygga schabrak än dyra dito- de krymper lika fort trots att de kostat det dubbla eller mer. Att jag bara rider med vita schabrak förbättrar ju inte hållbarheten precis; tycker aldrig att man får dom helt vita efter några tvättar.
Annars blev det som sagt inget mer köpt, jag tycker att jag har allt jag behöver och priserna var inte billigare än i tex Ullared.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>