Dagens träning (NOT)

Efter att noga ha rannsakat minnet kan jag tämligen säkert konstatera att jag ALDRIG har ställt in en träning, inte förrän idag vill säga.

Eller…egentligen var det inte jag som ställde in träningen i morse heller om man ska vara petig för när jag ringde tränar-Birgitta 40 minuter innan träningen skulle ha börjat och frågade ”du hade inte tänkt komma va?” så svarade hon ett bestämt NEJ.

För att ta det från början så har det alltså spöregnat mer eller mindre konstant i mina trakter sedan ca 18.00 igår. Som lök på laxen har det dessutom blåst otroligt häftligt nästan lika länge och jag har vaknat flera gånger i natt och kunnat konstatera ”jaha…det håller på fortfarande”.

När jag körde ut till stallet i morse strax innan 06.00 (träningen skulle ha börjat 07.30) så närde jag fortfarande ett naivt hopp om någon form av vädermirakel men även om blåsten var nästan obefintlig så kom det otroliga regnskurar hela tiden.

Ridbanan, som jag har hävdat verkar kunna tåla hur mycket vatten som helst, var full av stora vattenpölar vilket bidrog till mitt beslut att INTE träna.

Jag körde till jobbet i stället och då var det GIVETVIS uppehåll men nu regnar det faktiskt igen.

Jag får hoppas att regnet ger upp under dagen så att jag i alla fall kan rida ut en sväng i eftermiddag men annars tror jag knappast att Archie dör av ytterligare en vilodag (han vilade igår också). I dessa lägen är det skönt att ha en häst som inte lagrar överskottsenergi och dessutom så har jag sett att både han och Birk tar sig små ”repor” i sin jättehage så helt utan motion blir han inte.

Ny träningstid är bestämd till fredag eftermiddag/ kväll, då ska vädret förhoppningsvis ha stabiliserat sig och banan torkat upp.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Hejsan! Det var nog inte bara du som drog dig för o rida igår;) Ja vet fler som inte heller kände för det. Blev det någon ridtur för er del senare då? Det var ju uppehåll, här i Malmö iaf, på eftermiddan/kvällen. Är lite glad eftersom ja har fått ny mobil så nu kan ja läsa din blogg i mobilen 😀 Perfekt nu när det e dåligt väder! Vi ses snart på Mcr. Saknar o hälsa på Artchi. Ha det bäst. Mvh Sofia Möllerström.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Jag hade inte tänkt att rida igår hur som helst (vilodagen var planerad) och det var nog lika bra det eftersom det regnade hela kvällen i Staffanstorp.

  När vi tog in hästarna strax innan 18.00 (två LER-högar….suck) hade det precis börjat regna ganska häftigt igen och sedan höll det på oavbrutet.

  Nu är det i alla fall uppehåll och jag hoppas att det håller i sig tills i eftermiddag då jag tänkte ta mig en tur.

  Vad trevligt att kunna kolla Internet via mobilen. Min telefon är för gammal för sådan lyx!

  Hästarna kommer den 17/8 om allt går som vi planerat så då kan du klappa på den lille svarte igen (fast just nu är han väldigt BRUN!)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>