Dagens träning eller vädergudarna driver med mig!

Som ni kunde läsa om tidigare i veckan blev tisdagens träning inställd pga dåligt väder, dvs regn i mängd.

Ny träningstid bestämdes till fredag 17.30.

Fredag 14.30: Undertecknad stressar iväg från jobbet (slutar tidigare) för att hinna med matinköp inför helgen osv innan träningen ska börja. Solen skiner.

15.30: Det börjar regna lite lätt.

16.00: Regnet öser ner.

16.30: Jag tar in Archie Lerhög från hagen. Archie är både dyngsur av regnet och har lera över hela kroppen. Grrrrr!!!!

16.35: Jag spolar av Lermonstret i varmvatten utanför stallet i HÄLLANDE ösregn.

16.50: Tränar-Birgitta ringer och avbokar träningen då det öser ner även hemma hos henne.

16.55: Det har slutat att regna och jag ringer Birgitta för att fråga om vi inte ska köra träningen i alla fall. Birgitta tycker inte att detta är en god idé eftersom regnet fortfarande öser ner hemma hos henne (hon bor ca 15 minuters körväg från stallet) och himlen är kolsvart.

17.00: Jag beslutar mig för att rida på egen hand på vinst och förlust och i värsta fall avbryta ridpasset om det åter börjar vräka ner.
Den icke-disciplinerade delen av mig vill bara hoppa in i bilen och köra hem till soffan; jag är ingen fan av eftermiddags/kvällsridning någonsin och absolut inte på en fredag efter en lång arbetsvecka.
Men Archie gick så fint så det var faktiskt värt ”ansträngningen”.

Behöver jag nämna att det inte kom ens en halv regndroppe från det att vi bestämde att träningen skulle avbokas?!?!?! Nädå….tvärtom började solen att skina!

Retligt som bara den så klart; jag behöver Birgittas vakande öga ännu mer då jag varit utan mina älskade ridhusspeglar i snart 2 månader.

Nåja; förutom att ha sparat 350:– har jag kommit på ännu en positiv grej med den inställda träningen. Nu har jag något att skylla på om det skulle gå dåligt på tävlingen på lördag :=).

Ingen träning = inga bra prestationer!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Fido

  Hmm, är man ”beroende” av en tränares vakande öga för att kunna rida LB/LA på lokal tävling för att känna sig trygg med att man kan ”prestera” som vanligt så borde man ta sig en funderare över hur det står till med sin ryttarkänsla och sina ridkunskaper.. Och med tanke på att du tränar och tävlar så pass regelbundet så borde det väl vara dags att gå upp till regional tävling nu?

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hej igen Fido!

  Om du har läst min blogg länge och noga (och det verkar du verkligen ha gjort med tanke på alla synpunkter som du har framfört och som jag tackar för) så har du kanske noterat att jag ibland använder mig av små överdrifter och en skämtsam jargong (vilket jag är känd för även IRL- ”Birgitta, överdrifternas mästare” :=).

  Så det där med att jag skulle skylla eventuella misslyckanden när jag tävlar nästa lördag på att jag missat EN träning var så klart ett skämt och mitt ”beroende” av min tränare är inte så stort som jag kanske ibland spetsar till det i bloggen.

  Men visst; jag ska villigt erkänna att jag tycker att det är SUPERKUL att träna och jag blir därför besviken när en träning ställs in.

  Men tack och lov ”står jag inte och faller” med varken en eller flera missade träningar, så pass länge har jag ju faktiskt ridit vid det här laget.

  Vad gäller att börja tävla regionalt så var min tanke från början att börja med detta för länge sedan.
  Men när jag sedan har tittat igenom propositionerna för hela detta året har jag kunnat konstatera att det finns MASSOR av klasser upp till LA:4 som jag kan rida på lokala tävlingar i närheten av där jag och hästen bor så jag ser faktiskt ingen anledning att lösa regional licens + skaffa licens åt Archie = en merkostnad på ca 1500:– även om hans licens sedan är på livstid.

  Visst kan man tro att konkurrensen är vassare på de regionala tävlingarna (= större utmaning) men än så länge så vill jag inte rida högre än MAX LA:4 (har inte ens ridit det programmet på tävling än utan har bara ridit upp till LA:3) och dessa klasser finns ffa på lokal nivå, ej regional.

  Archie är ju långt ifrån säker i LA-klasserna men det bekymrar mig inte det minsta eftersom han inte heller är så gammal.

  Vet inte vilka skäl DU ser till att jag borde tävla regionalt med tanke på det jag berättat om ovan?

  Hade jag plockat rosett efter rosett i LA:3-LA:4 hade jag absolut kunnat hålla med dig men så är ju inte fallet.

  Hade varit jättekul att få veta lite mer om en så pass engagerad läsare som du. Vilka klasser du rider, vilka resultat du fått och i vilken del av Sverige du håller till. Men det är så klart upp till dig att berätta om detta.

  Svara
 3. Fido

  Jag bor i västsverige. Jag har två hästar; en 5-åring som jag startat LA:4 med placering på 68% och så har jag en 11-åring som går lilla rundan på ca 66-68%. Här har vi några placeringar. Tävlar gör jag dock väldigt sporadiskt för jag tycker helt enkelt inte att det är så roligt. Jag har under årens lopp ridit in ett 10-tal unghästar (både mina egna och andras hästar) varav 5 av dessa var mogna för att visas. 3 av dem kvalade till Svenskt Avels- och Sportchampionat. För några år sedan hade jag en häst som jag tävlade upp till S:t George. Min 11-åring som jag har nu är således den jag har tävlat högst med. Därmed inte sagt att jag inte tränar Grand Prix-rörelser, men jag har dock en bit kvar innan jag kan TÄVLA på denna nivån ;-).
  Vet inte varför du är intresserad av att veta vilka klasser jag rider och ev resultat? Är det enbart genom tävlingsresultat du bedömer om en ryttare är duktig? Och är det så att du genom att vilja veta mina resultat vill se om jag har tillräckligt på fötterna för att göra uttalanden i din blogg?

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jättetack för ditt svar!

  Varför jag är så nyfiken på vem du är får du delvis svar på i separat inlägg, se inlägg med titeln ”Mysteriet med Fido är löst”.

  Som svar på om jag enbart bedömer en ryttares skicklighet genom tävlingsresultat är svaret givetvis NEJ. Det är inte helt ovanligt att man, även om man är intresserad av att RIDA dressyr är helt (eller delvis) ointresserad av att TÄVLA dressyr vilket då givetvis inte betyder att man inte kan ha fått enorma kunskaper/ stor ridskicklighet.

  Min egen tränare har ju säkert inte tävlat på 20 år och jag har aldrig sett henne tävla själv så jag kan inte bedöma hur hon skulle ”stå sig” i dagens konkurrens men jag tycke ju att hon är skicklig ändå, i alla fall på att se och lära ut.

  MEN: jag kan absolut erkänna att om det handlar om vilt främmande människor som jag aldrig träffat och inte vet ett enda dugg om mer än just deras tävlingsresultat så JA, då sätter jag större tilltro till någon som ridit S:t Georg än LC, så är det.

  Det är väldigt lätt, framför allt på ett internetforum där man kan vara anonym, att slänga ur sig alla möjliga synpunkter om hur man BÖR rida, vad som är rätt och fel osv.
  Men att SNACKA (ha synpunkter) och SJÄLV PRESTERA, det är för mig vitt skilda saker.

  Det är lätt att tycka att andra borde göra si eller så eller lyckas med det ena eller andra och då vill i alla fall JAG gärna veta vad personen själv åstadkommit.

  Därmed inte sagt att man kan vara en USEL ryttare och ÄNDÅ ha kloka synpunkter :=). Men det är inte lika vanligt som att både vara duktig och ha kloka åsikter i ämnet.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>