Hur tänker mäklare?

Minns ni att jag berättade att jag åkte och tittade på en ”hästgård” där beskrivningen var minst sagt missvisande (inlägget: ”Annonser = fantasier?” från den 27 maj).

Och det var nog inte bara jag som fann att det utannonserade objektet inte motsvarade förväntningarna man fick efter att ha läst annonsen och tittat på det mycket fördelaktigt tagna fotot för stället är fortfarande till salu!Måste kännas hur eländigt som helst eftersom ägarna redan flyttat därifrån och alltihop står tomt och obevakat.

Hur som helst så har jag och maken lite på skoj och lite på allvar fortsatt att titta efter en lämplig hästgård för oss och Arch (gärna en medflyttande Birk också) och åter igen blir jag förundrad över annonseringen av fastigheter.

Om man säljer något som man annonserar ut som en HÄST-gård; vore det då inte tämligen adekvat och vettigt att visa BILD/BILDER på sådant som gör en hästgård till just en hästgård, dvs stall, boxar, hagar, eventuell ridpaddock osv?

Jag har nu sett flera hästgårdar utannonseras med ”tusen” bilder på allt från hallen till den minsta garderoben men utan EN ENDA bild på något som har med hästar att göra?!??!? Ibland har man till och med slösat utrymme på ett foto föreställande någon ”detalj” i hemmet, en vedspis, några vackra krukor eller växter i trädgården men INGA ”hästbilder”?!?!?

Ja, JAG förstår inte hur mäklaren/ säljaren tänker i detta fallet. Kanske någon annan som har en idé?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Ja, det kan man fråga sig!! Eller säljarna för den delen också.

    Min moster var och tittade på en ganska liten hästgård för något år sedan. Säljarna började med att förevisade huset och de kringliggande byggnaderna. När de gick på grusvägen ner mot stallet, stannade de 20 meter innan stallbyggnaden och sa ”och här slutar vår mark”?!?! Ladan de hade renoverat till stall låg alltså på arrenderad mark tillsammans med den stora hagen (fanns två pyttehagar på gården utöver denna). Säljaren kunde inte förstå att min moster hade synpunkter på hästgården de skulle sälja egentligen inte hade varken stall eller hagar. För bonden hade sagt att det inte var några problem att arrendera detta i många, många år… Yeah, right…

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja herregud!

    Det där med arrenderad mark var faktiskt en liten bidragande orsak till att vi inte brydde oss om hästgården jag nämnt tidigare (att stället ligger typ 20 meter från en mkt starkt trafikerad 90-väg var det största skälet).

    Den superfina hagen ligger nämligen på just arrenderad mark och skulle det hända något med detta arrende så kan man ”kamma sig” för någon annanstans finns det inte att släppa ut några hästar om man inte kastar in dom i sin lilla trädgård eller på utebanan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>