Fått svar från veterinär ang Metacam

Enligt ”min” veterinär kan just Metacam inte överföras till någon annan häst à la ofrivillig doping. Detta gäller alltså det Metacam som den behandlande hästen får i sig. Har Metacamen väl hamnat i hästkroppen så stannar det/ bryts ner där.

Så även om en annan häst skulle äta tex Archies bajs så får den inte Metacam i sig.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Japps det stämmer helt riktigt min ponny har ätit Metacam i sammanlagt ca 35 dagar

  //Cornelia

  Svara
 2. Corres

  Han har varit halt i ca 6 månader utan att någon vetat varför men veterinärerna tror att han har varit överansträng i hoven. så han har ätit metacam i ca 35 dagar o Fenylbutazon i 37-40 dagar. Tänkt på att fenylbutazon är lättare att vara dopning (iallafall när det är pulver som jag hade, som lätt sprider sig överallt. Hoppas att allt löser sig med ”Black Beauty” =)… //Cornelia

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>