Globenrapport, del 2

Mina härliga ryttarvänninor, Nina och Ann!


Dag 2 i Stockholm inleddes med ett ridhusbesök på Djurgården där Ann bor och har sina hästar. Ridhuset ligger på skrittavstånd från Anns stall och tillhör en ridskola.

Jag var mycket nyfiken på Anns häst Clöver som jag ju har nämnt är Archies absoluta ”look-alike”, i alla fall på bild, och som jag har förstått är en mycket trevlig och ridbar dressyrgosse.

Och jag blev inte besviken; Clöver såg jättehärlig ut när Ann red och jag blev faktiskt sugen på att provrida honom, något jag blir ytterst sällan när jag ser andras hästar.

Ann har också en inackordering i stallet som i mina ögon ser ut som en ”Jätte-Birk” (som Birk om man hade dragit ut hans ben 1 meter, ha ha) så det var ju lite roligt. Både Archie 2 och Birk 2 i samma stall :=).

På Globen såg vi en dressyrklass med bla Anky, Jan Brink och Minna Telde (Anky var 2:a och en för mig okänd holländsk ryttarinna vann) och det var trevligt att titta på dressyr av yppersta klass.

Här red alla prydligt med stilla skänklar och korta tyglar, hästarna gick harmoniskt och lätt med stängda munnar, dvs allt sådant som jag gärna vill se men vars motsats man får se allt för ofta på den nivån där jag själv tävlar.

Globenbesöket avslutades med lite shoppning vilket i mitt fall innebar 2 nya dressyrschabrak. I ett anfall av ”man måste tänka positivt” köpte jag det ena schabraket med tanke att ha det som ett tävlings-dito även om jag innerst inne inte vet NÄR jag någonsin kan använda det.

Sent på eftermiddagen var det dags för hemfärd och klockan 21.00 var jag hos min lilla dyrgrip igen (inte maken alltså utan HÄSTEN :=)).

Archie såg ut att ha överlevt min frånvaro utan minsta saknad och till min enorma lättnad var hovarna svala och pulsen ”borta” (den dunkade på rätt så bra vid klinikbesöket i tisdags).

Nu avvaktar jag nästa veterinärkontroll (på tisdag) och hoppas på positiva besked.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lina

  holländskan fick över 80% i küren!!! om du nu inte visste det redan 😉
  Häftigt var det dessutom när publiken stod upp och applåderade fram Briar i slutet av deras program! Fast det kanske du också såg på tv igår 😛

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Missade helt Globen-rapporteringen på tv igår….har så mycket annat i huvudet just nu :=(.

  Fast i ärlighetens namn har jag aldrig gillat Briar. Inte alls min typ av häst.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  När vi såg honom IRL konstaterade vi att hästen är i ”3 delar”: frambenen går på sitt sätt, ryggen är stilla och bakbenen går på ett annat sätt= fram och bak harmonierar inte.

  Dessutom är han ful :=) i jämförelse med många andra topphästar (och i jämförelse med Black Beauty också Lina….din svikare :=)).

  Men ingen kan ta ifrån honom hans prestationer så klart!

  Svara
 4. Corres

  Vi hoppade all dressyr och satsade på alla hoppklasserna. Och hejade fram duktiga Julia som vann :D… Vad skönt att Black Beauty har börjat må bättre i hovarna =).. Håller tummarna för imorron. // Cornelia

  Svara
 5. Lina

  Har tänkt på en liten sak, borde du inte redigera din blogg lite så att den ser lite snyggare ut? (:

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Hej Lina!

  Så oteknisk som jag är får jag vara glad att jag ens LYCKATS skapa en blogg.

  Men när jag känner mig lite gladare till mods ska jag ta några kort på tjockisen :=).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>