Varför smakar Fenylbutazon så äckligt?

Ja, detta är en fråga jag har undrat över i många, många år.

Eller snarare undrar jag: varför går det inte att smaksätta fenylbutazonet så att det smakar GOTT?

Hur svårt kan det vara? Uppenbarligen är det svårt eller kanske rent av ogörligt för annars hade man väl gjort det vid detta laget?

Ingen av mina hästar har frivilligt ätit fenylbutazon och då har ändå samtliga varit ”mat-gamar”.

Jag minns min första häst Menelli. Hon åt ”allt” men fanns det minsta spår av fenylbutazon så närmade hon sig inte ens krubban. Någon gång trodde jag att jag kunde överlista henne genom att dränka in den lilla pulvermängden i melass, havre, kli och betfor men hon VÄGRADE äta.

Så vad är er teroi? Varför smaksätter man inte ”skiten”?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Ja eller gör det till någon sorts pastaform som man kan trycka in som avmaskning. Jag brukar blanda ut det i lite vatten och ge det i spruta i munnen.

    Svara
  2. Prick

    Det kanske är DYRT att göra buttan smaklig? I så fall får man gärna låta bli enligt mig!
    Men om man inte kan blanda i maten är det lätt att lösa påsen i en spruta och ge direkt i munnen. Då är man dessutom helt säker på att allt hamnar på rätt ställe och inte knuffas/spills ut på golvet. Fast det kanske är så du gör 🙂

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    För min del spelar kostnaden ingen roll då jag får all hästens medicin ersatt via försäkringen (minus 20 % då). Är mycket glad för denna tilläggsförsäkring eftersom just medicin (ffa långvarig sådan) kan springa upp i rätt så höga belopp.

    Jag ger också buttan upplöst i lite varmvatten i en spruta. Archie är mycket snäll men till och med han har nu börjat vända bort huvudet efter 14 dagars medicinering. Någon enstaka gång har han lyckats frusta ut en del av innehållet över undertecknad och borstett från att jackan blivit nerkletad så känns det jobbigt att inte veta exakt hur mycket som har gått till spillo.

    Svara
  4. Prick

    Ang om försäkringen täcker mediciner eller ej så är det ju så att ju högre kostnader försäkringsbolaget får, desto högre blir premierna. Så även du som är ”fullt” försäkrad drabbas så småningom av ökade läkemedelskostnader.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Visst är det så och jag är bara glad så länge denna försäkring FINNS öht.

    Hade en kompis som fick köpa magsårsmedicin till sin häst för flera tusen; då hade det varit skönt med lite bidrag från en försäkring.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>