Dagens träning

Jätteskönt att kunna skriva denna rubrik; det betyder ju att träningen idag blev av och det är verkligen underbart att vara igång igen. Archie rids nu helt som vanligt, det enda jag inte har börjat med ännu är hoppningen men det kommer jag att göra inom kort (några dagar).

Idag fick jag mycket skäll av Birgitta; hon skakade förundrat på huvudet flera gånger så som hon gör när hon inte kan förstå hur jag….(vad det nu är jag hittar på för tokigheter).

Idag handlade ”tokigheterna” mycket om min sits och att jag inte sitter/ inverkar korrekt vid avsaktningar. Det blir för mycket dragkamp och jag hasar fram i sadeln samtidigt som jag drar upp skänklarna. FULT och FEL! Vi jobbade jättemycket med detta eftersom framför allt avsaktningarna från galopp till skritt innehåller aldeles för många mellanliggande travsteg och för mycket dragande öht.

Lite bakdelsvändningsträning blev det också- jag började att rida på en liiiiiten volt i sluta och minska volten tills det blev en bakdelsvändning ungefär.

Sidvärtsträning blev det också i både skritt (går MKT MKT bra för både vänster och höger skänkel) trav och galopp (bättre och bättre, ibland riktigt bra för vänster skänkel och fortfarande tämligen svagt/ dåligt för höger) på lite olika linjer.

Eftersom Archie inte precis jobbar ihjäl sig med bakbenen av sig själv vill Birgitta att jag ska lägga mycket fokus på detta; dvs att verkligen få igång hela hästen.

Om man bara vill rida runt på lite halvlånga tyglar är han den lättaste hästen i världen att rida, 100 % med och okomplicerad men nu måste bågen spännas! Mer samling, upp i formen, aktivare bakben- det är vår melodi framöver!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>