Dagens träning

Under dagens träning fick jag höra ”stäck på dig” och olika andra versioner av detta budskap ungefär sjutusensexhundra gånger. Med andra ord anser tränar-Birgitta att jag sitter som en säck potatis och därmed inte hjälper hästen i tex ökningarna. Dessutom ser det givetvis också FULT ut rent estetiskt.
Nu får jag verkligen inte hoppas att jag sitter fullt så fullständigt regelvidrigt och enormt gräsligt som man kan tro om man hör Birgittas ”kommandon” men givetvis finns det ingen rök utan eld…

Annars så skötte sig hästen bra i alla fall och verkligen flög/ dansade fram. I sanning i vart fall DELVIS beroende på att Birgitta stod med en körpisk i handen (vi gjorde några embryon till tramp), detta eldar alltid upp honom lite extra, dvs att han vet att Birgitta ibland kan ”vina till” med pisken i luften om hon tycker att Arch segar sig.

Fick jag önska mig ett otillåtet hjälpmedel på tävlingsbanan skulle det absolut vara en människa som stod mitt på banan och viftade med en pisk, om än bara 2-3 gånger, DET brukar påverka Archie mycket positivt då han spänstar på men utan att bli spänd och okontaktbar.

Fick jag inte önska mig en medföljande ”piskare” hade jag önskat att man fick tävla med vita lindor runt om; det är sååå snyggt på en svart häst tycker Birgitta, 12 år :=)!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Du skrev i ett inlägg den 25/9-08 att du rev itu en del bilder där du inte sitter så snyggt. Ett par av dem har du ju även publicerat på sidan. Du kanske skulle spara dessa bilder och låta sig inspireras till sitsträning i stället. Se till att få någon att ta nya bilder allt eftersom tiden går och låt dig inspireras av dina egna framsteg. Sitsträning med framgång är lite som att sluta röka; är man inte motiverad så hjälper det inte att tränaren repeterar orden om så tusen gånger…

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Tack och lov har jag ju min hästskötare Lina som följer med på tävlingar lite då och då och som även filmar och tar kort vid dessa tillfällen.

  Jag har aldrig tyckt att jag har någon ”världsmästarsits” men har faktiskt inte heller reagerat speciellt då jag sett kort/ filmer från senare år. Visst kan allt förbättras men även om jag nog är tämligen självkritisk så har jag alltså inte fallit i gråt när Lina visat mig sina alster och jag hade inte heller publicerat de filmer och kort jag gjort på bloggen om jag tyckte att de var aldeles förfärliga (jo i blogginlägget som du refererar till som handlade om hur man ibland kan se ”konstig” ut på kort).

  Jag tycker själv att min sits har förbättrats sedan jag köpte Archie. Detta tror jag beror på att han är mycket mer lättriden än vad Décima var och nu behöver jag inte sitta och kämpa så med allt möjligt i sadeln = risk för ”ful sits” och att man inte kan lägga tid på att jobba med den eftersom det är så mycket annat som inte fungerar.

  Tyvärr tycker jag att detta med sitsen lätt blir en ond cirkel. Ju sämre hästen går desto sämre sitter man oftast och det är då man egentligen skulle behöva sitta som bäst = inverka som bäst.

  Fast i sak har du rätt: jag skulle som en ren påminnelse kunna sätta upp ett gräsligt kort på mitt stallskåp som varnande exempel :=).

  Och förresten vad gäller ”fula foton” så är jag nog långt ifrån ensam om att ha fastnat på sådana.

  En av mina (skickliga) ryttarvänner brukar säga något i stil med att av 100 tagna kort så går möjligen ETT att publicera :=).

  Svara
 3. Anonymous

  Det har du helt rätt i. Hade varit bra med en retucheringsfunktion på datorn innan man visade bilder på sig själv.
  Givetvis är det enklare att sitta snyggt på en häst som går fint i form och med lätthet än på en häst man måste kämpa med. Den dag man kan sitta snyggt och inverka rätt på hästar som går illa har man kommit mycket långt. Det här med fotografering och att låta sig inspireras av sina egna framgångar var bara ett tips eftersom du själv ojade dig lite över ”tränarBirgittas” myckna påpekanden…

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Hi hi…det är kanske fler ”foto-shopade” bilder på nätet än man tror.

  Hästskötar-Lina vet jag har retuscherat bort nederremmen på Archies nosgrimma på något kort och någon man-tofs som stack upp ”fel” på ett ett annat.

  Minns också för många år sedan då en tjej bad att hennes LÅR skulle göras smalare då hon ville visa ”bad-bilder” på sig själv och hästen :=)!

  Tränar-Birgitta ”höll på” lite väl mycket igår tyckte jag; hörde man bara hennes röst och inte såg mig rida kunde man nog tro att hon undervisade en nybörjare som satt till häst typ första gången. Men som sagt; I SAK har hon rätt, jag bör absolut sitta rakare i sadeln ALLTID.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>