Vad gör man när domaren inte kommer?

För ett tag sedan höll en dressyrtävling på att inte ens bli av för min del.

Dressyrdomaren dök helt enkelt inte upp!

När jag tänker efter har detta faktiskt bara hänt mig en gång tidigare på ca 20 års tävlande och då minns jag faktiskt inte om det var så att domaren inte dök upp över huvud taget men att man kallade in någon annan eller om domaren kom till slut, väldigt försenad.

Hur som helst är det ju verkligen tur att detta är ett näst intill okänt fenomen, eller hur :=)?

Tänk att köra långväga till en tävling och så kommer ingen domare…..

Har ni råkat ut för något liknande?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sanna

  Det har hänt min under en knock-out. Domaren kom inte och när arrangörerna ringde henne visste hon ingenting? Det bodde en gammal dressyrdomare i närheten som snabbt ringdes in men eftersom hon var för gammal för att dömma fick arrangörerna ringa ridsportsförbundet och söka dispens. Tävlingen startade väl 1½ timme för sent och det hann skymma innan sista ekipaget (tävlingen var utomhus)

  Svara
 2. Madick

  En av de få dressyrtävlingarna jag fotade så var det en domare som inte dök upp. ”Som tur var” var det tre domare, så tävlingen fortsatte med två iaf.

  Otroligt dålig stil, hur lyckas man undrar jag.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Skräckscenariot måste ju vara om man rider bland de första i klassen och således börjar rida fram en stund INNAN själva tävlingen/ klassen börjar och först efter kanske 30 minuters ridning får veta ”oj, domaren kommer inte/ blir försenad- du rider om xx minuter i stället”. Det är ju inte alltid helt lätt att ”ladda om” och har man en häst som snabbt blir trött har man kanske slösat bort det mesta av ”krutet” innan man äntligen får rida.

  Svara
 4. Ann

  Hur man lyckas? Alla är väl människor, och att någon gång i livet även som domare blanda ihop ett datum eller en tid är väl inte SÅ konstigt? Precis som jag någon gång glömt ett viktigt kundmöte. Jag har dock – under alla mina tävlande år – aldrig varit med om det. Om man redan är framriden och klassen försenas med två timmar är det väl bara att stryka sig, även om det så klart är lite irriterande. Det lär ju knappast ske på en viktig tävling i stil med SM eller andra cuper/divisionstävlingar.

  Svara
 5. Leo

  I det här fallet som Birgitta skriver om så var det faktiskt arrangören som hade gjort en miss. Ett missförstånd hade skett mellan den person som ringde in domarna och aktuell domare. Detta kan inte domaren beskyllas för. Sen kan det säkert inträffa att domaren glömt/struntat i att komma, men det är förhoppningsvis sällsynt ;).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>