Dagens tävling

Efter dagens tävling känns det som att Archie och jag är på rätt väg i våra LA-starter; fler och fler saker börjar känns bättre/lättare att göra och betygssätts högre. Detta gäller framför allt serpentinerna i galopp och halterna ur galopp.

I LA:3 var vi endast 5 poäng från placering vilket var roligt eftersom det var många fina hästar som startade varav inte alla blev placerade (så vi var i gott sällskap :=)).

I LA:4, ett program som jag endast ridit en gång tidigare och som jag på sikt tror kommer att passa och mycket bra skrapade vi inte ihop lika många poäng vilket bland annat berodde på att inte bara skänkelvikningarna blev svaga utan även bakdelsvändningarna (betyg 5). Bakdelsvändningar kan Archie göra bra men det är en svår rörelse att känna om den utförs exakt rätt tycker jag. Det är inte alltid man känner om hästen står ett steg med bak och det var det som hände idag.

Fick 2 trevliga kommentarer från mina medtävlare och det är ju alltid kul :=)!

Den ene, en mycket sympatisk och välridande kille uttryckte sin förvåning över att Archie bara är 6 år. ”Jag trodde han var minst 10 år” var hans kommentar.

Den andra var från en tjej som berömde min blogg och det är faktiskt inte första gången folk på tävlingsplatser kommenterar den (i positiva ordalag- de vågar väl inte annat, ha ha). Trevligt med läsare som ger sig till känna tycker jag som börjar tröttna på alla ”anonym” som figurerat sedan jag startade bloggen.

Nu tränar vi vidare med inriktning på min sits som måste förbättras. Faktiskt kan jag på rak arm inte påminna mig någon domare som egentligen kritiserat den men sitsen är ju (tyvärr för min del eftersom jag inte sitter optimalt) grunden för den mesta i ridningen. Kan man inte inverka rätt är det svårt för hästen att göra rätt, en självklarhet kan tyckas men man behöver bli påmind ibland!

Vad det handlar om för min del är att jag måste räta upp mig och göra mig längre i sadeln, dra tillbaka axlarna och pressa ner hälarna. Inte heller får jag sitta och flaxa med skänklarna! Vi får väl se om/ när jag lyckas med detta projekt!

En kommentar

  1. Lina

    Grattis till en lyckad tävlingsdag! Jag hoppas att min tävling imorgon också blir en positiv upplevelse 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>