Veckan som gått


En verklig ögonblicksbild tagen i all hast av Lina så vi hann inte ”arrangera” oss men det får vi bjuda på :=).

Under veckan som gått har jag tränat vidare med min härliga häst.
Nu är det mest sitsträning som är på tapeten och det är inte så konstigt eftersom detta ju är grunden till det mesta vad gäller ridning. Sitter man inte korrekt så inverkar man inte korrekt, det är den bistra sanningen.
Om jag fick välja EXAKT hur jag FICK sitta och när jag tycker att det känns som mest BEKVÄMT så skulle jag kura ihop mig som en hösäck och rida på halvlånga tyglar i en lång och låg form. Fanns det en sådan tävlingsform hade jag varit om inte världsmästare så i vart fall Europa-dito utan någon större ansträngning.
Men men…nu är inte denna gren uppfunnen (än?) och dessutom ser det så gräsligt FULT ut att sitta på detta vis så det är bara att skärpa till sig!
Veckan har annars förflutit på ungefär som vanligt med dressyr och hoppträning, en tävling och avslutningsvis uteritt med Lena och Birk i underbart solig vårvärme (se den käcka bilden ovan).
Jag har slutat att använda täcke på Archie och än så länge har vi inte fått den invasion av äckliga flygfän som ibland förpestar delar av våren/sommaren.
Jag har ett lager av både flugtäcke, flugmössa och flera liter flugspray stand by enligt devisen ”sätter man på broddar blir det varken snö eller halt ute och gör man det inte är det isgata hela vintern”. Så förra sommaren behövde jag inte ens använda flugtäcket men det är bra att veta att det finns….

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Oj vilket bra tips!
  Jag har redan gjort en beställning och lovar att rapportera på bloggen om hjälpmedlet utföll till min belåtenhet. I så fall kanske du kan bli min sponsor *SKRATT*!

  Svara
 2. Bernie

  Förstår inte hur bruden på bilden kan se så glad ut. Endera har hon snuskigt mycket betalt eller så gör bandet att han har fått kramp.

  Svara
 3. Johanna

  Jag fattar inte hur man ska lyckas sitta upp med gummibandet på sig?
  Eller klappa hästen på halsen (fast det är klart, ligger man på mage går det nog bra ;-))
  Du får gärna rapportera om hur det fungerade!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>